Comunicate de presa > Horia Grigorescu a reprezentat Poşta Română la reuniunea UPU de la Berna, în perioada 27-28 februarie.

 

Berna, 28 februarie 2020 - Horia Grigorescu, Directorul General al Companiei Naţionale Poşta Română, a participat la reuniunea plenară a Consiliului de Administraţie al Uniunii Poştale Universale (UPU), care a avut loc la Berna, în perioada 27-28 februarie.

În cadrul programului, Directorul General al Poştei Române a avut o serie de întâlniri cu înalţi oficiali prezenţi la Berna, în care au fost abordate teme de interes pentru Poşta Română, de la reforma Uniunii Poştale Universale, la subiecte referitoare la cele mai recente evoluţii la nivel european, cu impact major asupra industriei poştale.

Seria de întâlniri a debutat cu întrevederea pe care Directorul General al Poştei Române a avut-o cu Pascal Clivaz, Director General Adjunct al Biroului Internaţional al Uniunii Poştale Universale. Oficialul este unul dintre cei trei candidaţi la poziţia de Director General al UPU, la alegerile care vor avea loc la congresul din luna august.

O altă întâlnire importantă, pe care reprezentantul operatorului naţional de poştă din România a avut-o în Elveţia, a fost cea cu Jean-Paul Forceville, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al PostEurop, şi cu Botond Szebeny, Secretar General al aceleiaşi instituţii.

În prima zi a lucrărilor din Elveţia, seria întâlnirilor a continuat cu întrevederea bilaterală cu Masahiko Metoki, candidatul Japoniei la funcţia de Director General al Biroului Internaţional al UPU.

„Am avut plăcerea de a-l întâlni astăzi şi pe Ambasadorul României la Berna, Excelenţa Sa, domnul Vlad Vasiliu”, a declarat Horia Grigorescu, la sfârşitul primei zile a reuniunii UPU.

În cea de-a doua zi a vizitei la Berna, Horia Grigorescu a avut o întâlnire cu Jack Hamande, candidatul Belgiei la poziţia de Director General al Biroului Internaţional al Uniunii Poştale Universale. Ca şi ceilalţi doi contracandidaţi, Jack Hamande şi-a prezentat viziunea şi strategia pentru viitorul UPU, în contextul provocărilor multiple cu care se confruntă sectorul poştal.

„Vizita în Elveţia mi-a oferit ocazia de a pune în discuţie, împreună cu oficialităţile prezente la Berna, marile provocări cărora industria poştală trebuie să le facă faţă, în perspectiva celui mai important eveniment din lumea poştală, Congresul Uniunii Poştale Universale, care va avea loc în luna august a acestui an. De asemenea, am avut oportunitatea de a prezenta viziunea noastră cu privire la dezvoltarea Poştei Române şi de a sublinia că vom rămâne un partener important, atât la nivel european, cât şi internaţional”, a mai spus Horia Grigorescu.

Seria evenimentelor s-a încheiat cu invitaţia acceptată la sediul Swiss Poste, operatorul poştal naţional elveţian, urmată de o vizită la unul dintre cele mai mari oficii poştale din ţara cantoanelor, unde au fost prezentate serviciile poştale şi financiare, prin PostFinance, divizia specializată a Poştei Elveţiene.

 

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Compartiment Comunicare 

Essential SSL