Ştiri > Precizare catre publicatia "Ziarul de Iasi"

 

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/o-depesa-buclucasa-a-intrat-la-puscarie-chiar-daca-sentinta-nu-e-definitiva--198860.html

 

Referitor la materialul „A intrat la puşcărie chiar dacă sentinţa nu e definitivă” apărut în publicaţia „Ziarul de Iaşi”, la 05.09.2018, Poşta Română face următoarele precizări:

 

Domnul Marian Ghintuială a trimis plicul la care se face referire în material, de la Oficiul Poştal Bârlad, la 15 iunie, şi a ajuns la Judecătoria Iaşi la 21 iunie, mai devreme cu o zi decât maximul timpului de circulaţie pe care îl are o trimitere recomandată neprioritară, aşa cum a fost depusă. Trimiterea putea ajunge la destinaţie mai devreme, doar dacă clientul Poştei Române ar fi depus plicul prioritar şi ar fi plătit o taxă în acest sens.

Mai mult, contactat telefonic de către reprezentanţii Poştei Române, domnul Marian Ghintuială a precizat că nu a înregistrat nicio reclamaţie împotriva companiei şi a confirmat că a trimis plicul recomandat, însă neprioritar. Pentru o astfel de trimitere, timpul de circulaţie este Z+5 zile lucrătoare, unde Z reprezintă data depunerii acesteia la oficiul poştal. Astfel, depusă la data de 15 iunie, trimiterea a ajuns la destinaţie în 4 zile lucrătoare, respectând graficul de circulaţie stabilit de Poşta Română.

Toate informaţiile privind timpii de circulaţie ai trimiterilor efectuate prin Poşta Română sunt publice şi se regăsesc atât în oficii, cât şi pe site-ul www.posta-romana.ro. Astfel, la o documentare amănunţită pentru articolul mai sus menţionat, s-ar fi putut afla cu uşurinţă ce fel de serviciu a folosit clientul şi care era timpul limită de sosire la destinatar.

Pe această cale, îndemnăm jurnaliştii să dea dovadă de responsabilitate şi obiectivitate atunci când relatează despre operatorul naţional de servicii poştale.

Ca urmare a situaţiei create, solicităm a se face precizările corecte în sensul informării opiniei publice asupra situaţiei reale.


 

Compartiment Comunicare

Poşta Română

Solicitări din partea mass-media:

Telefon: 021/200 92 78

massmedia@posta-romana.ro

Feedback
Essential SSL