Ştiri > Poşta Română vinde titluri de stat, până pe 13 decembrie

 

​Ministerul Finanțelor Publice (MFP) lansează o emisiune aniversară de titluri de stat către populație, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, a treia în cadrul programului TEZAUR-ediția CENTENAR. Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 1 leu, cu maturitate de 2 ani și o rată de dobândă de 4,5%, iar veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, inclusiv de cele care au participat și la emisiunile anterioare. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune.

Titlurile pot fi achiziționate prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban, în perioada 26 noiembrie – 13 decembrie 2018, iar prin oficiile din mediul rural, în perioada 26 noiembrie – 12 decembrie 2018. Totodată, acestea pot fi achiziţionate de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului, în perioada 26 noiembrie – 14 decembrie 2018. 

Valoarea maximă a subscrierii pe fiecare investitor este de 200.000 lei.

Potrivit MFP, în perioada de subscriere, investitorii au posibilitatea să solicite anularea sumei subscrise, depunând o cerere de anulare. După încheierea acesteia, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale prin care se atestă calitatea acestora de moștenitori. 

După încheierea perioadei de subscriere, MFP va organiza o tombolă pentru toţi investitorii în cadrul programului Tezaur – ediţia Centenar. Astfel, 1.000 de investitori selectați vor primi un bonus de dobândă în valoare de 5.000 lei, care va fi acordat în perioada imediat următoare declarării câștigătorilor.

Lista câștigătorilor bonusului de dobândă va fi publicată pe site-ul MFP, fără a include detalii cu caracter personal, ci doar informații indicative ale câștigătorilor.

Câștigătorii bonusului de dobândă vor fi notificați de către MFP și se va stabili un termen pentru ridicarea premiului de la o unitate a Trezoreriei Statului, inclusiv cei care au subscris prin oficiile poștale al Companiei Naţionale Poşta Română. 

Politica de confidentialitate
Feedback
Essential SSL