Ştiri > Poşta Română intermediază vânzarea titlurilor de stat în cadrul noilor emisiuni „Tezaur” lansate de Ministerul Finanţelor Publice

 

Bucureşti, 3 iunie 2019 - Compania Naţională Poşta Română (CNPR) intermediază vânzarea titlurilor de stat destinate exclusiv populaţiei în cadrul programului "Tezaur", prin intermediul tuturor subunităţilor poştale. Românii pot subscrie, de astăzi, 3 iunie 2019, pentru patru noi emisiuni de titluri de stat cu scadenţe la 1, 2, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% şi, respectiv, 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate astfel:

• în perioada 3 – 28 iunie 2019, de la unităţile operative ale Trezoreriei Statului;

• în perioada 3 – 27 iunie 2019, prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română, din mediul urban, iar în perioada 3 – 26 iunie 2019, din mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile şi se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă această calitate.

Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe parcursul anului 2019. În fiecare lună, perioada de subscriere va fi de trei săptămâni, iar maturităţile vor fi stabilite în funcţie de interesul manifestat de investitori.

Compartiment Comunicare

Politica de confidentialitate
Feedback
Essential SSL