Ştiri > Reorganizare de personal în cadrul Companiei Naţionale Poşta Română

 

Bucureşti, 16 noiembrie 2016 - În urma informaţiilor transmise de o parte a mass-media, în legătură cu procesul de disponibilizare de personal care urmează a fi efectuat de către Poşta Română, facem următoarele precizări, în virtutea corectei informări:

Acest proces se înscrie în ciclul de viaţă firesc al unei companii care îşi diversifică, în mod continuu, portofoliul de servicii, urmând trendul pieţei. Aceste disponibilizări sunt agreate împreună cu partenerul de dialog social şi se vor face conform prevederilor legale (respectiv Codul Muncii şi Contractul Colectiv de Muncă 2008-2018). Disponibilizarea personalului vizează, în principal, sectorul administrativ şi nu cel operaţional, iar angajaţii afectaţi de concedierea colectivă vor beneficia de salarii compensatorii. Această decizie a rezultat în urma unei analize interne care a demonstrat că aparatul administrativ este supradimensionat în raport cu volumul şi specificul activităţii companiei.

Pe masură ce noi direcţii de activitate vor prinde contur pentru Poşta Română (servicii financiare, de asigurare, telecom), care vor genera venituri consistente, conform strategiei de dezvoltare a companiei, vom coopta în echipa noastră personal cu expertiză în noile domenii de dezvoltare ale companiei, în funcţie de necesităţile identificate.

Considerăm că disponibilizarea a 296 de persoane (aproximativ 1%) care se va efectua în lunile următoare, constituie un proces firesc de revigorare a resursei umane, într-o companie gigant, cu 26.000 de angajaţi, în care aproximativ 1.500 de oameni părăsesc în mod natural compania, anual.

Departament Comunicare 

Politica de confidentialitate
Feedback
Essential SSL