Comunicate de presa > Poșta Română atrage atenția că pagina de internet a companiei a fost clonată


BUCUREŞTI, 12 octombrie 2021 - Compania Națională Poșta Română atrage atenția asupra unui nou caz de fraudă informatică.

Mai mulți clienți au primit, în ultimele zile, email-uri frauduloase care conțin o clonă a site-ului oficial al companiei. Clienții sunt îndrumați să-și introducă datele personale pe pagina respectivă, al cărei link (https://posta-romana.youngchristianschools.com/receptie-pachet) arată exact ca modulul de E-Mandat existent pe site-ul oficial.

Mesajele înșelătoare care pretind a veni de la Poșta Română sunt trimise însă de către hackeri cu scopul de a convinge destinatarii să plătească taxe suplimentare pentru primirea unor colete sau cu scopul de a colecta datele bancare ale clienților, pentru a sustrage bani din conturile acestora.

Poșta Română îndeamnă clienții să verifice cu atenție linkul paginii pe care sunt direcționați. Pentru a verifica autencitatea acesteia, clienții pot da click pe pictograma “Lacăt” din bara cu denumirea site-ului. La secțiunea “Site Settings”, pe pagina reală a companiei apare doar www.posta-romana.ro, fără alte extensii, așa cum apare pe pagina clonată, posta-romana.youngchristianschools.com.

Inserează/Editează ancoră Reprezentanții companiei au luat toate măsurile necesare și au raportat toate atacurile semnalate de clienți către entitățile responsabile. Suntem preocupaţi, în permanenţă, de securitatea şi siguranţa dispozitivelor clienţilor noştri şi îi îndemnăm ca, dacă primesc astfel de mesaje cu solicitări să nu le deschidă şi să le marcheze ca spam sau să nu acceseze link-urile prezente în e-mail.

Poşta Română se delimitează total de aceste practici de fraudare, în care numele instituţiei este folosit în mod abuziv, şi le aminteşte clienţilor săi că singurele informaţii reale cu privire la activitatea companiei se regăsesc doar pe site-ul oficial www.posta-romana.ro și pe pagina oficială de Facebook, www.facebook.com/CNPR.Compania.Nationala.Posta.Romana.

Compartiment Comunicare

 

Essential SSL