Comunicate de presa > DREPT LA REPLICĂ către publicația online stiripesurse.ro

București, 24 ianuarie 2023 – În legătură cu articolul “Deputatul Laurențiu Viorel Gîdei face un apel pentru salvarea Poștei Române”, Compania Națională Poșta Română face următoarele precizări, pe care vă solicităm să le publicați.

Considerăm tendențioasă și neadevărată afirmația domnului deputat Laurențiu Gâdei, potrivit căreia Poșta Română nu este pregătită să “implementeze” ajutoarele Guvernului pentru plata energiei. Astfel reamintim că, printre multe altele, Poșta deține cea mai dezvoltată infrastructură de pe întreg teritoriul României, unul dintre cele mai moderne și performante echipamente de imprimare și împlicuire din România, o rețea de peste 5600 puncte de acces, printre care și oficii și ghișee la care beneficiarii cardurilor de energie pot folosi aceste carduri, precum și 2.000 de terminale mobile prin care poștașii pot încasa facturile la cetățeni acasă.

Vă mai amintim că, întocmai pentru a spori calitatea serviciilor, Compania achiziționează, din fonduri proprii, încă 7.000 de terminale mobile care vor oferi opțiunea de a utiliza cardul de energie chiar de la domiciliul beneficiarilor. În procesul de achiziționare a acestor echipamente, managementul a demonstrat o abordare transparentă și de maxim profesionalism și integritate. Dotarea cu terminale mobile face parte inclusiv din Memorandumul privind modernizarea Poștei prin digitalizare, automatizare și robotizare, aprobat de Guvern în luna aprilie a anului 2022. Același Momorandum mai prevede și reforma administrației centrale pe care, total nefundamentat, ați ales să o numiți “experiment”.

În privința noilor manageri interimari la care faceți referire, selecția acestora s-a realizat după o amplă analiză a rezultatelor, implicării și profesionalismului tuturor acestor persoane. Toți acești profesioniști au demonstrat, în ultimul an și jumătate, seriozitate și deschidere către noua paradigmă pe care CNPR trebuie să o adopte, pentru a deveni o companie modernă și competitivă în noile repere economice.

Mai precizăm că managementul actual a susținut încă de la începutul mandatului îmbunătățirea condițiilor de muncă și creșterea veniturilor salariaților. Acest fapt este dovedit prin atragerea de noi venituri în Companie care s-au reflectat în veniturile salariaților: dublarea tichetelor de masă, acordarea primelor pentru toți salariații și copiii acestora, acordarea bonusurilor de până la 6.000 lei / lună / angajat și, treptat, creșterea salariul mediu cu aproximativ 30%.

De asemenea, în anul 2022 au fost realizate investiții similare celor din ultimii 10 ani, cumulate: mașini, biciclete, calculatoare, laptopuri și alte echipamente și sisteme. Toate acestea sunt lucruri cunoscute și apreciate de salariați, în ciuda încercărilor de denigrare a imaginii și actualului management al Companiei Naționale Poșta Română.

Referitor la dotarea poștașilor cu biciclete, vă avertizăm că și aici vă aflați într-o gravă eroare. Prin negocierea noului contract colectiv de muncă, managementul a introdus multiple sisteme de bonusare a salariaților, în concordanță cu bunele practici din industrie, printre care și venituri suplimentare pentru utilizarea bicicletelor. În niciun caz acest lucru nu le va “scădea salariile”, după cum afirmați.

De asemenea, noile denumiri de posturi precum “manager unitate poștală” nu presupun, după cum fals ați interpretat, că posturile actuale de diriginți vor dispărea. Dimpotrivă, acest lucru le oferă salariaților opțiunea de a se transfera pe un nou post atractiv, modern, relevant anului 2023 și industriei în care activează.

Referitor la posturile de consilier, precizăm că organigrama administrației centrale din Poșta Română include 7 posturi de consilier, dintre care doar 3 au fost ocupate pe parcursul mandatului actualului director general. Mai mult, în noua organigramă nu se regăsește structura de consilieri. În ceea ce privește apartenența la un partid politic, aceasta nu ar trebui să fie un criteriu luat în considerare în procesele de selecție a unei echipe, nici pentru respingere, nici pentru admitere. Ar însemna o încălcare gravă a drepturilor și libertăților cetățenești și a Constituției României, care prevede la articolul 40 (1) că cetățenii se pot asocia liber în partide politice, în sindicate, patronate și în alte forme de asociere.

În lumina aspectelor de mai sus, considerăm defăimătoare afirmațiile din articolul menționat, și vă solicităm să reconsiderați declarațiile legate de Poșta Română. În această formă, din păcate, rămân o serie de acuzații grave, menite să inducă în eroare publicul larg.

Din nou, solicităm publicației “Știri pe surse“ să respecte codul deontologic al jurnalistului și să renunțe la tonul personal și tendențios atunci când publică articole referitoare la Poșta Română.

Compartiment Comunicare

 

Essential SSL