Comunicate de presa > Expoziția filatelică mondială EFIRO 2024 transformă timp de 4 zile, Bucureștiul în capitală filatelică


București, 16 aprilie 2024: În perioada 16-19 aprilie 2024 se desfășoară, la Biblioteca Națională a României, din București, expoziția filatelică mondială EFIRO 2024. Poșta Română, unul dintre organizatorii evenimentului filatelic, își așteaptă vizitatorii cu un stand generos care oferă surprize inedite din lumea serviciilor poștale.

Pasionații de filatelie din România și din străinătate, și nu numai, vor avea ocazia ca timp de 4 zile, să descopere lumea serviciilor poștale, să admire colecții filatelice care vor fi premiate în cadrul expoziției de un juriu internațional, dar și colecții non-competitive, precum și diverse alte exponate specifice serviciilor poștale și filatelice.

EFIRO 2024, prin specificul său, este un eveniment de elită dedicat filateliei care reunește în acest an, în capitala României, expozanți din toată lumea, devenind astfel un instrument unic prin care explorăm istoria, cultura și civilizația globală prin intermediul timbrelor și efectelor poștale. Poșta Română, prezentă de 162 de ani în viața României și a românilor, a fost martora tuturor momentelor importante petrecute în această perioadă. Este, poate, cel mai bun cadru în care putem să povestim, prin imagini și obiecte, care vin din trecut și sunt expuse prin metode clasice și digitale, despre cine am fost și unde vrem să ajungem. Suntem cel mai bun exemplu despre cum tradiția și modernitatea pot conviețui și pot genera, împreună, valoare adăugată”, a declarat Valentin Ștefan, director general al Companiei Naționale ,,Poșta Română”.

Standul Poștei Române, de la EFIRO 2024 oferă vizitatorilor o incursiune în serviciile poștale românești, cât și un ghișeu poștal mobil unde vă așteaptă cărți poștale și timbre unicat. Fabrica de Timbre expune, în acest stand, într-un spațiu generos, mărturii ale activității sale de 152 de ani, în strânsă legătură cu Poșta Română.

Cei care se opresc la standul Poștei Române vor avea ocazia să trimită gratuit, prin intermediul cutiei poștale speciale, cărți poștale din seria limitată dedicată EFIRO 2024, oferite cadou de companie. De asemenea, vizitatorii pot cumpăra și expedia la ghișeul poștal mobil din stand, ilustrate unicat realizate de membrii Clubului Ilustratorilor din România, în cadrul parteneriatului derulat cu Poșta Română, ori au posibilitatea de a rezolva diverse alte aspecte ce țin de relația cu poșta.

 

Informații de background:

EFIRO 2024 este singura expoziție filatelică mondială din acest an. Este organizată de Federația Filatelică Română în parteneriat cu Ministerul Culturii, Compania Națională ”Poșta Română”, Romfilatelia S.A., Muzeul Recordurilor Românești și Fundația Rezultate Remarcabile Românești. Desfășurată sub patronajul Senatului României, Fédération Internationale de Philatélie(F.I.P.), Académie Européenne de Philatélie(A.E.P.), Association Internationale des Journalistes Philatéliques (A.I.J.P.), EFIRO 2024 se bucură de recunoașterea Federation of European Philatelic Associations(F.E.P.A.).

La EFIRO 2024 sunt așteptați peste 600 de expozanți din 67 de țări, care vor prezenta peste 2.500 de panouri expoziționale pe o suprafață de peste 2.000 mp, multe administrații poștale și 120 de oficiali din străinătate.

Cu această ocazie, vor fi organizate: al doilea Salon de Filatelie Fiscală în clasa non-competitivă, alături de alte exponate în afara competiție, cinci seminare specializate de filatelie, întâlnirile anuale A.E.P, A.I.E.P. și Congresul A.I.J.P., ce vor fi găzduite în Amfiteatrul Muzeului Recordurilor Românești.

Prima expoziţie EFIRO (E-expoziţie FI-filatelicã RO-românã), cu participare internaţionalã, a fost organizată în anul 1932, sub înaltul patronaj al Regelui Carol al II-lea. Urmãtoarele douã au fost gãzduite de Palatul Parlamentului, în 1998 şi în 2004.

Anul 2008, marcat de împlinirea a 150 de ani de la emiterea primelor mãrci poştale româneşti, celebrele „Cap de bour”, a adus, în premieră, organizarea la nivel mondial a expoziției, care a căpătat statut de Expoziţie Filatelicã Mondialã, sub denumirea EFIRO 2008.

La distanță de 16 ani, din nou cifra 150 este marcantă pentru lumea poștală: EFIRO2024 este organizată sub auspiciile împlinirii a 150 de ani de la înființarea Uniunii Poștale Universale. România s-a numărat printre cele 22 de țări fondatoare ale acestei organizații internaționale, semn al angajamentului său pentru promovarea cooperării poștale la nivel global.

Organizarea unei noi ediții EFIRO în București de către Federația Filatelică Română reprezintă o oportunitate de a aduna expozanți de pe cele 6 continente, atrăgând atât specialiști, cât și colecționari pasionați de timbre și efecte poștale.

Comunicare și Relații Publice

 

Essential SSL