Comunicate de presa > Conducerea interimară a Poștei Române aplică Planul Strategic de redresare cu sprijinul angajaților. Întâlnire importantă la Cluj-Napoca

 

Directorul general interimar al Companiei Naționale Poșta Română (CNPR), Elena Petrașcu a participat, duminică, 15.10.2017, împreună cu ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Şova, la Cluj-Napoca, la o întâlnire cu reprezentanții angajaților, din toate sectoarele de activitate ale companiei, din regiunea Nord-Vest (județele: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu-Mare şi Sălaj).

Mesajul transmis la această ședință de lucru a fost acela că actuala conducere interimară a CNPR, împreună cu ministrul Comunicațiilor vor face tot ceea ce este posibil ca să redreseze compania. Este esențială însă și implicarea angajaților în următoarele luni, a insistat directorul general interimar, Elena Petrașcu:

“Vom merge într-un ritm rapid, care presupune extrem de multă muncă. Vreau să înțelegeți că este un moment cum nu a mai fost niciodată în această companie. Nu mai putem să spunem că programul este doar de opt ore. Dacă nu vom avea această atitudine nu vom mai avea cum să salvăm compania. Trebuie să fim responsabili și eficienți ca să implementăm la termen acest plan.”

Elena Petrașcu le-a prezentat reprezentanților angajaților din cele șase județe situația financiară, într-un moment în care Poșta Română are multe datorii, precum și măsurile pe care le-a luat începând din 4 octombrie 2017, de când a preluat conducerea interimară a CNPR. Ea a dat asigurări că procesul de capitalizare a companiei se va finaliza pentru că este bine gestionat și a vorbit despre prioritățile pentru perioada imediat următoare.

Directorul general interimar le-a cerut directorilor de oficii poștale județene să se implice mai mult, să meargă pe teren și să vină cu soluții la problemele găsite.

Reprezentanții salariaților au cerut lămuriri referitoare la timpii și condițiile de lucru, la salarii și la posibilitatea unor noi angajări, având în vedere lipsa de personal în anumite sectoare. Directorul general interimar a spus că nu vor fi făcute disponibilizări în oficiile poștale din teritoriu și că toți angajații vor primi în continuare tichete de masă, iar plata restantă a orelor suplimentare va fi făcută eșalonat.

La întâlnire au participat noul director al Direcției regionalizare Centre de profit, Ovidiu Secară, directorii Oficiilor Județene de Poștă, diriginți de oficii urbane și zonale, oficianți, șoferi, factori și agenți poștali. Au mai participat președintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, Matei Brătianu și lideri de sindicat din regiune. Astfel de intâlniri vor fi organizate în toate celelalte 7 centre regionale ale Poștei Române.

Directorul general interimar al CNPR și ministrul Comunicațiilor au vizitat și Centrul Regional de Tranzit Cluj care urmează să devină primul centru al Poștei Române cu sistem de sortare automatizat al trimiterilor poștale. 

    

 

 

 

 

 

 

 

Essential SSL