Comunicate de presa > Precizare

 

Distribuim pliante doar în baza contractelor comerciale plătite!

Bucureşti, 1 aprilie 2019 – Referitor la informaţiile apărute în mass-media, potrivit cărora se speculează că factorii poştali ar fi obligaţi să distribuie materiale de campanie pentru Partidul Social Democrat (PSD), Poşta Română face următoarele precizări:

Poşta Română este o companie cu acţionariat majoritar de stat, prin Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, şi nu este o instituţie publică finanţată din bani publici. Activitatea operatorului naţional de servicii poştale se derulează în concordanţă cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr.13/2013 privind serviciile poştale, cu modificările şi completările ulterioare, şi SE SUSŢINE DIN BUGETUL PROPRIU. În acest sens, în perioada de precampanie pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, Poşta Română a trimis oferte fiecărei formaţiuni politice pentru promovarea serviciilor de distribuire neadresată (Postmesager, Postmesager Plus si Postcatalog). De altfel, oferta detaliată de marketing se regăseşte şi pe site-ul Poştei Române (https://www.posta-romana.ro/oferta-de-marketing-direct-neadresat-dropmail-alegeri-europarlamentare-2019.html). Până în prezent, doar reprezentanţii Partidului Social Democrat au solicitat acest serviciu din partea companiei.

Astfel, Poşta Română distribuie materialele de informare PSD pe baza unui CONTRACT COMERCIAL PLĂTIT. Modalitatea de distribuţie este stipulată în contractul dintre părţi şi este specifică serviciului POSTMESAGER PLUS. Contravaloarea contractului au fost deja virată companiei. În concluzie, salariaţii poştali NU SUNT OBLIGAŢI SĂ DISTRIBUIE MATERIALE DE CAMPANIE!

Compania Naţională Poşta Română respinge orice acuzaţie de partizanat politic şi, similar celorlaţi operatori de profil care activează pe piaţa serviciilor poştale, nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul eminamente politic al mesajului livrat. În ceea ce priveşte conţinutul de text şi imagine a trimiterii, potrivit prevederilor legale, beneficiarul serviciilor prestate este cel care îşi asumă întreaga răspundere în cazul în care acestea încalcă legislaţia ţării sau normele specifice în domeniu.

Compartiment Comunicare

Essential SSL