Comunicate de presa > Poşta Română urmăreşte îndeaproape situaţia traficului poştal, în contextul crizei provocate de noul coronavirus

 

Bucureşti, 31 ianuarie 2020 - Compania Naţională Poşta Română şi restul ţărilor ce fac parte din Uniunea Poştală Universală (UPU) au fost informate că procesarea şi livrarea trimiterilor internaţionale sosite din China ar putea înregistra întârzieri, în perioada următoare, ca urmare a procedurii de dezinfectare a trimiterilor poştale demarată de operatorul chinez, respectiv China Post. Această măsură a fost luată pentru a preveni riscul răspândirii noului tip de coronavirus. 

Poşta Română a instituit deja un grup de lucru care monitorizează activitatea salariaţilor care intră în contact direct cu toate coletele externe. De asemenea, în urma recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), conducerea companiei a luat decizia de a suplimenta măsurile de igienă şi protecţie a angajaţilor care intră în contact direct cu coletele provenite din China. Astfel, în perioada următoare, se vor instala dozatoare cu gel dezinfectant, iar angajaţii vor primi mănuşi şi măşti medicale. 

Menţionăm că trimiterile poştale venite din China nu urmează un flux special, ci urmează aceleaşi proceduri de vămuire şi distribuţie ca toate celelalte expedieri venite din spaţiul extracomunitar. 

Conducerea Poştei Române este în legătură cu ceilalţi operatori poştali membri UPU, iar până în acest moment nicio ţară nu a luat măsuri de oprire a traficului poştal dinspre China.

Asigurăm încă o dată clienţii Poştei Române că situaţia este monitorizată permanent şi suntem în legătură cu toate instituţiile implicate, iar dacă va fi necesar, vom lua orice măsură se impune. 

Essential SSL