Comunicate de presa > Trimiterile poştale pe relaţia România – Marea Britanie nu vor suferi modificări până la sfârşitul anului

 

BUCUREŞTI, 3 februarie 2020 – Poşta Română anunţă că, după retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, această ţară va rămâne supusă legislaţiei UE şi parte a Uniunii vamale a UE. Astfel, coletele care tranzitează Regatul Unit nu vor fi supuse formalităţilor vamale de import/export, până la sfârşitul acestui an.

În această perioadă de tranziţie, până la 31 decembrie 2020, trimiterile poştale pe relaţia România-Marea Britanie vor fi considerate trimiteri comunitare şi nu vor fi supuse formalităţilor vamale de import/export. În consecinţă, aceste trimiteri se pot prezenta la nivelul subunităţilor poştale obişnuite (fără asistenţă vamală).

„Clienţii noştri trebuie să ştie că, pănă la finalul acestui an, nu vor fi afectaţi de acordul de retragere a Marii Britanii din UE. Vreau să îi asigur că nu vor plăti taxe vamale pentru trimiterile pe relaţia România-Marea Britanie şi că deocamdată nu sunt aplicate interdicţii sau restricţii în cazul mărfurilor care intră în UE din Regatul Unit”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.

După perioada de tranziţie, aşa cum este prevăzută în acordul de retragere, începând cu 2021, se vor stabili noi reguli de circulaţie a mărfurilor şi bunurilor între Marea Britanie şi România, în urma negocierilor cu statele membre UE.

Compartiment Comunicare 

Essential SSL