Comunicate de presa > Poșta Română te ajută sa primești, mai simplu, trimiterile poștale extracomunitare prin serviciul de comisionariat vamal

 

BUCUREŞTI, 17 martie 2020 – Compania Naţională Poşta Română oferă clienților săi serviciul de comisionariat vamal prin care aceștia împuternicesc compania să îi reprezinte în relația cu autoritatea vamală, pentru a evita supraaglomerarea subunităților cu asistență vamală în contextul epidemiologic actual.

În cazul în care clienții doresc să primească colete extracomunitare, prin utilizarea serviciului de comisionariat vamal, nu mai este necesară deplasarea personală a acestora pentru a indeplini formalitățile vamale. Aceștia au posibilitatea de a împuternici Poșta Română să îi reprezente în relația cu autoritățile vamale și să efectueze formalitățile vamale la Biroul de Schimb Internațional București, pe langă Biroul Vamal de Interior Poștă. După realizarea acestor formalități, distribuirea trimiterilor poștale, se va efectua la adresa înscrisă pe buletinul de expediție al trimiterii sau la sediul subunității poștale de care aparține aceasta.

 

 

 

Totodată, clienții care utilizează serviciul de comisionariat vamal au posibilitatea să efectueze plata eventualelor drepturi de import (taxe vamale și/sau TVA), precum și a tarifului de comisionariat vamal, prin transfer bancar, direct în conturile Poștei Române. Detalii vă vor fi oferite de declarantul vamal la finalizarea operațiunilor de vămuire.

În cazul în care optați pentru utilizarea acestui serviciu, inclusiv în cazul trimiterilor deja avizate la nivelul subunităților poștale cu asistență vamală, vă rugăm să ne contactați la Compartiment Comisionari Vamali și Relații cu Vama: tel: 0725.903.714; 0372.163. 882/881,0799.887 780, e-mail declaranti.vamali@posta-romana.ro; mariana.matei@posta-romana.ro; miruna.japin@posta-romana.ro;

Program: L-V, interval orar 07.30 – 15.30

Toate detaliile legate de acest servciu, le găsiți accesând link-ul: Condiții Generale Comisionariat Vamal

 

 

 

 

 

Essential SSL