Comunicate de presa > Creștere spectaculoasă! Comenzile pentru serviciul E-mandat al Poștei Române s-au triplat

 

Bucureşti, 20 mai 2020 - Serviciul prin care Poșta Română îți permite să trimiți bani oriunde în România, în timp record și la tarife minime este în continuă creștere. În luna aprilie, numărul comenzilor s-a triplat, față de aceeași perioadă a anului trecut.

E-mandat este produsul prin care operatorul național de servicii poștale oferă posibilitatea clienților de a remite, pe cale electronică, sume de bani nelimitate, în lei, către destinatari, la orice adresă poştală sau direct în cont pentru persoane juridice, într-un interval de timp redus. În mediul urban, banii ajung la destinatar în 24 ore de la depunerea sumei, iar în mediul rural, în 48 de ore.

Numărul comenzilor a crescut, în luna aprilie, de la 872, în 2019, la 2.591, în 2020.

Totodată, valoarea tranzacțiilor înregistrate în primul trimestru al anului s-a dublat, ajungând la 3,1 milioane de lei, față de 1,4 milioane de lei, în perioada similară a anului trecut.

Serviciul E-mandat poate fi accesat și online, de pe site-ul Poștei Române (https://www.posta-romana.ro/e-mandat-cu-plata-online.html), clienții nefiind nevoiți să se prezinte în oficiile poștale pentru a trimite sume de bani oriunde în țară. Plata se face electronic cu card bancar, în condiții de maximă siguranță, iar banii ajung rapid la destinație.

Totodată, transferul de bani se poate face rapid și din aplicația de mobil “Poșta Română”, care poate fi descărcată, gratuit, direct din Google Play Store.

Dincolo de cifre, ceea ce m-a mișcat cu adevărat a fost emoția transferată odată cu acest serviciu. De pe telefon sau de pe calculator, un tânăr a trimis bunicii sale, prin E-mandat, o sumă de bani. Odată cu banii, cu siguranța, toată iubirea și prețuirea lui. Iar poștașul a adus bunicii la poartă și banii, și gândurile nepotului. Bătrânii din satele izolate de munte sau familiile din Delta Dunării, care se bazau pe sprijinul celor dragi, au primit, prin E-mandat, banii de care aveau nevoie. Sunt imagini care mă emoționează și care demonstrează, încă o dată, că Poșta Română îşi duce pe mai departe misiunea: <Parte din viaţa ta> !”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.

Achitarea sumelor se efectuează şi către membrii majori ai familiei (soţi, părinţi, copii), condiţiile fiind ca aceştia să domicilieze la aceeaşi adresă cu titularul mandatului şi suma remisă să nu depăşească valoarea de 500 lei. E-mandatele care au o valoare mai mare de 500 lei se achită personal, doar destinatarilor. 

Essential SSL