Comunicate de presa > Poşta Română intermediază vânzarea titlurilor de stat în cadrul noilor emisiuni Tezaur lansate de Ministerul Finanțelor Publice

 

Compania Naţională Poşta Română intermediază vânzarea titlurilor de stat destinate exclusiv populaţiei în cadrul programului "Tezaur", prin intermediul tuturor subunităţilor poştale. Românii pot subscrie, de astăzi, 1 iulie 2020, pentru patru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației din cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4% , 4,25% și 4,75%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

 

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • în perioada 1 – 30 iulie 2020 prin rețeaua de oficii poștale ale companiei, din mediul urban, iar în perioada 1 – 29 iulie 2020 titlurile se pot achiziționa din oficiile poștale din mediul rural

  • în perioada 1 – 31 iulie 2020 de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului

 

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Nu există un plafon pentru sumele care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile si se pot răscumpăra în avans.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitate. 

Essential SSL