Comunicate de presa > ANAF a ridicat sechestrul asigurător de pe toate imobilele Poştei Române

 

Bucureşti, 10 septembrie 2020 - Compania Naţională Poşta Română a solicitat Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) eliberarea de sub sechestru a mai multor imobile, după ce a finalizat plata tuturor obligaţiilor fiscale.

 

Cinci clădiri aparţinând Poştei Române se aflau sub sechestru, ca măsură asigurătorie impusă de ANAF în vederea recuperării creanţelor faţă de bugetul statului. Imobilele au fost evaluate de organele fiscale la suma de 153 milioane de lei.

În data de 20 august 2020, Poşta Română a reuşit să-şi achite integral toate datoriile istorice după ce a virat în conturile ANAF suma de aproape 135 milioane de lei, din venituri proprii. Astfel, compania a solicitat eliberarea de sub sechestru a bunurilor imobile ce au constituit garanţie.

„După mai bine de 8 ani de zile, Poşta Română nu mai are niciun imobil gajat în favoarea ANAF. A fost o perioadă lungă, fapt care a afectat bonitatea pe piaţă în situaţii în care a fost nevoie de finanţare pentru capital de lucru, dar mai ales pentru investiţii”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.

 

Compartiment Comunicare

Essential SSL