Comunicate de presa > Atenționare atac informatic

 

Bucureşti, 28 aprilie 2021 - Compania Naţională Poşta Română atrage atenţia asupra unui nou atac de tip phishing la adresa instituţiei.

 

În ultima vreme, o parte din clienţii Poştei Române au primit e-mailuri înşelătoare în care sunt anunţaţi că au primit un colet şi sunt îndemnaţi să acceseze link-uri ce direcţionează utilizatorii spre pagini web false, care conţin o clonă a website-ului Poştei Române. Utilizatorii, convinşi că se află pe pagina oficială a companiei, introduc date confidenţiale, numere de card şi alte informaţii care le sunt solicitate de către cei care folosesc în mod fraudulos identitatea Poştei Române, motivând că este necesară achitarea unor taxe vamale pentru a intra în posesia coletului. Prin accesarea link-ului respectiv, se colectează datele bancare ale clienţilor, cu scopul de a fi sustraşi bani din conturile acestora.

Vă informăm că Poşta Română nu comunică decât prin intermediul adreselor oficiale de e-mail (suportclienti@ropost.ro, noreply@posta-romana.ro) şi atragem atenţia că nu solicităm clienţilor să furnizeze date cu caracter personal, informaţii bancare confidenţiale referitoare la conturile personale, numere de card sau coduri PIN şi nici efectuarea de plăţi online ale unor taxe vamale.

Reprezentanţii companiei au luat toate măsurile necesare, au raportat toate atacurile semnalate de clienţi către entităţile responsabile, iar domeniul care a folosit in mod fraudulos identitatea vizuala a site-ului www.posta-romana.ro a fost dezactivat.

Suntem preocupaţi, în permanenţă, de securitatea şi siguranţa dispozitivelor clienţilor noştri şi vă îndemnăm ca dacă primiţi mesaje cu astfel de solicitări să nu le deschideţi şi să le marcaţi ca spam sau să nu accesaţi niciunul din link-urile prezente în mesaj.

Poşta Română se delimitează total de aceste practici de fraudare, în care numele instituţiei este folosit în mod abuziv, şi le aminteşte clienţilor săi că singurele informaţii reale cu privire la activitatea companiei se regăsesc doar pe site-ul oficial www.posta-romana.ro şi pe pagina oficială de Facebook (www.facebook.com/CNPR.Compania.Nationala.Posta.Romana).

 

 

Compartiment Comunicare

Essential SSL