Comunicate de presa > Poşta Română continuă intermedierea titlurilor de stat Tezaur şi în luna mai

 

Bucureşti, 4 mai 2021 - Compania Naţională Poşta Română continuă să intermedieze vânzarea titlurilor de stat destinate exclusiv populaţiei, în cadrul programului "Tezaur", lansat de Ministerul Finanţelor Publice, prin intermediul tuturor subunităţilor poştale.

Astfel, românii pot subscrie, în perioada 5 – 26 mai 2021, pentru două noi emisiuni de titluri de stat cu scadenţe la 1 şi la 3 ani şi dobânzi anuale de 2,95% şi 3,35%. Veniturile aferente sunt neimpozabile. La ghişeele Poştei Române din mediul urban, perioada de subscriere se încheie mai devreme cu o zi lucrătoare decât ultima zi a perioadei de subscriere, iar la ghişeele din mediul rural, se încheie mai devreme cu două zile lucrătoare faţă de ultima zi a perioadei. Astfel, titlurile de stat pot fi cumpărate:

 

  • în perioada 5 – 25 mai 2021, prin reţeaua de oficii poştale ale companiei, din mediul urban;

  • în perioada 5 – 24 mai 2021, din oficiile poştale din mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Nu există un plafon pentru sumele care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.

Titlurile de stat sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile si se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitate.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi link-ul https://www.posta-romana.ro/a1431/alte-servicii/titluri-de-stat/program-tezaur/program-tezaur-editia-lunii-mai-2021.html

Compartiment Comunicare

Politica de confidentialitate
Feedback
Essential SSL