Comunicate de presa > Poşta Română îşi dotează reţeaua poştală cu tehnică de calcul de ultimă generaţie

 

Bucureşti, 1 octombrie 2021 – Poşta Română a finalizat prima etapă a planului de modernizare a reţelei poştale cu tehnică de calcul de ultimă generaţie. Un prim lot de 1.100 de computere a fost deja recepţionat de către operatorul naţional de servicii poştale şi urmează a fi distribuit pentru dotarea oficiilor din ţară.

Procedura privind modernizarea reţelei poştale cu tehnică de calcul nouă, calculatoare şi imprimante, va atinge un nivel total al investiţiilor de peste 10 milioane lei, fără TVA. Sursa de finanţare este alocată din linia de creditare acordată de către EximBank.

Planul de investiţii privind retehnologizarea oficiilor poştale prevede achiziţionarea unui număr total de 3.500 de calculatoare tip desktop, ultramoderne. Următoarea etapă a livrărilor care urmează a fi efectuate de către furnizor va fi finalizată prin recepţionarea lotului final de 2.400 de calculatoare, până la sfârşitul lunii octombrie. Echipele tehnice ale Poştei Române vor instala, până la finalul lunii decembrie, toate computerele, în 1.545 de oficii poştale.

Facem, astăzi, primul pas important din strategia de business a Poştei Române, în care eforturile de retehnologizare şi digitalizare sunt esenţiale pentru dezvoltarea companiei, în special, pe piaţa serviciilor financiare şi de transfer de bani. Mă refer aici la parteneriatul pe care îl avem cu Ria Money Transfer, unul dintre partenerii importanţi în ceea ce priveşte volumul tranzacţiilor de transfer de bani. În mod evident, pentru mine, o satisfacţie în plus este aceea că, prin această dotare tehnologică, reuşim să asigurăm îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru colegii mei din reţeaua poştală, care, zi de zi, sunt în contact direct cu clienţii”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Poştei Române.

Compartiment Comunicare

Essential SSL