Comunicate de presa > Programul Tezaur continuă şi în luna octombrie, în oficiile Poştei Române

 

Bucureşti, 4 octombrie 2021 - Compania Naţională Poşta Română continuă să intermedieze vânzarea titlurilor de stat destinate exclusiv populaţiei, în cadrul programului "Tezaur", lansat de Ministerul Finanţelor Publice, prin intermediul tuturor subunităţilor poştale.

Astfel, românii pot subscrie, în perioada 4 octombrie – 27 octombrie 2021, pentru trei noi emisiuni de titluri de stat cu scadenţe la 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 3,50%, 4,00% şi 4,40%. Veniturile aferente sunt neimpozabile. Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • în perioada 4 26 octombrie 2021, prin reţeaua de oficii poştale ale companiei, din mediul urban, iar în perioada 4 25 octombrie 2021, din oficiile poştale din mediul rural;

  • în perioada 4 – 27 octombrie 2021, de la unităţile operative ale Trezoreriei Statului.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Nu există un plafon pentru sumele care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.

Titlurile de stat sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile si se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitate.

Compartiment Comunicare

Essential SSL