Comunicate de presa > Poșta Română clasată înaintea altor state puternice în topul mondial al Uniunii Poștale Universale

 

Bucureşti, 19 octombrie 2021 – Compania Naţională Poşta Română a urcat 8 locuri, până la poziția 36, în topul întocmit de Uniunea Poștală Universală.

Conform raportului UPU care face referire la companiile poștale din 168 de țări și analizează produsele și serviciile poștale în funcție de fiabilitate, acoperire, relevanță și rezistență, România prin operatorul național de servicii poștale a ajuns pe poziția 36. În anul 2020, Poșta Română s-a clasat pe locul 44, cu un scor de 54,78 de puncte. Este al doilea an în care compania reușeste să urce în clasament, înaintea unor țări precum Danemarca, Luxemburg sau Norvegia. Elveția, Germania și Austria ocupă primele locuri, urmate de Japonia și Franța.

Raportul a luat în considerare informații despre timpii medii de livrare, pentru a cuantifica perturbările operaționale cauzate de pandemia de SARS-CoV-2. Principala constatare este că blocajele logistice din 2020 au afectat grav fiabilitatea operațiunilor poștale, termenele medii de livrare pe teritoriile naționale crescând cu 13% față de 2019. În 2020, impactul pandemiei asupra economiei mondiale, comerțului global și aprovizionării transfrontaliere a fost fără precendent, cu un nivel de contracție nemaiîntâlnit de la cel de-Al Doilea Război Mondial. Chiar dacă în anul 2021 timpii de livrare au coborât spre valorile din 2019, rezultatele studiului sugerează că lacunele în dezvoltarea poștală vor rămâne probabil o provocare considerabilă pentru sector în următorii ani.

Încă de la începutul pandemiei, Poşta Română s-a adaptat rapid situației şi a căutat soluţii pentru a nu întrerupe activitatea, iar măsurile luate să nu afecteze distribuirea trimiterilor şi a prestaţiilor sociale pentru populaţie. Totodată, compania a dezvoltat produse pentru a satisface necesitatea unei nevoi din ce în ce mai acute a furnizorilor de livrare la domiciliu a comenzilor, evitând expunerea populației la infecția cu SARS-CoV-2. Le mulțumesc colegilor mei pentru implicare, dedicare și conștientizarea importanței pe care o au în viața comunității”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Poştei Române.

Compartiment Comunicare

Essential SSL