Comunicate de presa > Poșta Română - partener strategic în dezvoltarea logisticii în România

 

Bucureşti, 20 decembrie 2021 – Compania Naţională Poşta Română, în calitate de companie cu capital majoritar de stat, își propune să devină un partener important în atingerea obiectivelor de dezvoltare în domeniul logistic din România. Operatorul național de servicii poștale este un jucător relevant, cu acoperire teritorială prin rețeaua vastă de subunități, dar și cel mai mare angajator din țară.

Inspirată de modele de succes din diverse regiuni ale lumii, Poșta Română a demarat un amplu proiect prin care propune companiilor și instituțiilor importante din România inițierea unor parteneriate strategice, cu scopul de a crea conceptul de “România – hub logistic”. Poziţia privilegiată a României pe hartă reprezintă un element central ȋn a deveni nodul logistic principal al Europei de Sud-Est.

Pe lângă adaptările de natură economică sau legislativă, conceptul de “România – hub logistic” poate fi creat prin consolidarea relațiilor de colaborare între actorii relevanți la nivelul sectorului logistic, prin încheierea de parteneriate solide cu impact pe termen lung.

Ambiția mea, în calitate de Director General al unei companii strategice, este să transform Poșta Română în compania inovatoare care pune la masa aceluiași proiect cele mai importante instituții din țară și care va așeza România pe harta lumii, din punct de vedere logistic”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Companiei Naționale Poșta Română.

Ca prim pas, Poșta Română urmărește adaptarea sistemului educațional în conformitate cu schimbările pieței și dorește introducerea unor noi meserii potrivite cerințelor la nivelul serviciilor poștale, dar și domeniului logistic.

Astfel, compania implementează o nouă funcție în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR) – “Operator Platformă Logistică” – și va acorda o serie de burse de studiu pentru a forma personal specializat în domeniile logistic și de curierat. În acest sens, Poșta Română a semnat parteneriate cu câteva instituții de învățământ din țară, pentru formarea unor clase care să ofere absolvenților cunoștințe relevante în obținerea calificărilor potrivite evoluției la nivelul pieței serviciilor logistice.

De asemenea, acest proiect poate fi o bună oportunitate și pentru tinerii din școli care doresc să obțină o calificare/ocupație potrivită, care prezintă, în momentul de față, numeroase avantaje și potențial de creștere.

 

Mai multe detalii puteţi afla accesand linkul: https://prezi.com/view/6UUGAHUMcWZU49dZLVjU/

 

Compartiment Comunicare

 

Essential SSL