Comunicate de presa > Campania “Donează parte din viața ta!” deschide porțile către o șansă la viață

 

București, 25 ianuarie 2022 – Compania Națională Poșta Română organizează, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București, campania de donare de sânge “Donează parte din viața ta!”, o campanie care își propune să contribuie la susținerea și încurajarea acțiunilor de donare benevolă de sânge în rândurile angajaților Poștei Române. Această primă ediție a campaniei va avea loc miercuri, 26 ianuarie 2022, la sediul central al Poștei Române (Bld. Dacia nr. 140), în intervalul orar 900 – 1300.

Campania “Donează parte din viaţa ta!” este o modalitate prin care urmărim creşterea numărului de donatori care vor contribui la salvarea de vieţi omeneşti. Până în acest moment, peste 100 de angajați ai companiei s-au înscris la această inițiativă. Să nu uităm că 1 din 10 pacienți din spitalele din România are nevoie urgentă de sânge. Anual, doar 2% din populația României donează sânge, un procent infim raportat la necesităţile stringente ale unui pacient. Aceasta este realitatea cu care România încă se confruntă din cauza lipsei de donatori, ignorând faptul că, în orice clipă, fiecare dintre noi am putea deveni pacienţi sau rudele/apropiații unui pacient. În fiecare zi, la nivel naţional este nevoie de minimum 1.000 litri de sânge, iar 450 ml de sânge donat de un om pot salva trei vieți.

Cred că solidaritatea este și rămâne soluția de a-i salva pe cei care depind de noi. Poștașii sunt parte importantă din viața comunităților în care activează, ajutând constant oameni în nevoie, iar donarea de sânge este un alt act umanitar și cu o puternică încărcătură civică, pe care colegii mei s-au înscris benevol să îl facă. Îmi doresc ca acesta să fie începutul unui angajament pe termen lung, pe care noi, oamenii din Poșta Română, ni-l asumăm pentru a sprijini sistemul medical, mai ales în contextul actual în care nevoia de sânge este atât de acută. Iar pentru asta vreau să le mulțumesc colegilor mei!, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Poștei Române.

Oportunități de imagine în intervalul 900-1000, la sediul Poștei Române – Bulevardul Dacia nr. 140.

 

Compartiment Comunicare

Essential SSL