Comunicate de presa > Poștașii români vor salva 225 de vieți prin campania “Donează parte din viața ta!”

 

București, 27 ianuarie 2022 – Timp de două zile, peste o sută de poștași din București și mai multe județe ale țării au donat zeci de litri de sânge în cadrul campaniei “Donează parte din viața ta!”, organizată, în premieră, de Poșta Română în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină București.

Prin campania “Donează parte din viaţa ta!”, Compania Națională Poșta Română se implică în viața comunității prin acțiuni punctuale de responsabilitate socială, contribuind la salvarea de vieţi omeneşti. În prezent, unul din zece pacienți din spitalele din România are nevoie urgentă de sânge, iar contextul pandemiei, prin restricțiile impuse pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului, a diminuat numărul donatorilor. În România, este nevoie, zilnic, de cel puțin 1.000 litri de sânge. Cei 450 ml de sânge care pot fi donați de un om în 10 minute pot salva trei vieți.

În cele două zile alocate maratonului de donare de sânge, 26 și 27 ianuarie, dintre cei 102 poștași voluntari înscriși pe listele de donare, 75 au fost declarați eligibili, aceștia reușind să doneze peste 33 de litri de sânge.

“Mă bucur că, într-un timp atât de scurt, ne-am mobilizat și peste o sută dintre noi am făcut acest pas, în premieră, pentru Poșta Română. Este timpul să ne diversificăm activitatea, să fim mai implicați în viața comunității din care facem parte, să facem lucruri noi pentru oameni, cum este această campanie de donare de sânge. Este un lucru bun și natural, pe care noi, oamenii din Poșta Română, îl facem. Continuăm tradiția companiei de a fi în slujba cetățenilor. Consider că și această inițiativă face parte din același set de acțiuni de implicare în societate a companiei și, totodată, a angajaților. Mă bucur că apelul nostru și-a găsit ecou și printre colegii din țară, care au venit în număr mare și mă aștept ca exemplul din aceste două zile să îl continuăm cel puțin la nivelul fiecărei regiuni, cu regularitate. Cred că a dona speranță și viață, în felul acesta, este unul dintre puținele lucruri pe care le poți face fără să te coste ceva”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române.

”Este prima acțiune de acest gen pe care o avem în colaborare cu Poșta Română și îi felicit pe toți cei care s-au implicat, organizatori și donatori, pentru modul în care s-a desfășurat această sesiune de donare de sânge. Știind câtă nevoie este de sânge, îmi doresc să putem extinde proiectul pe parcursul întregului an, în mod regulat, și să venim aici de încă trei ori, pentru că se poate dona de aproximativ patru ori pe an. Situația pandemică a îngreunat oarecum acțiunea de donare de sânge prin intermediul companiilor, din cauza activității în regim ”muncă de acasă”, iar deschiderea și implicarea Companiei Naționale Poșta Română, unul dentre cei mai mari angajatori din România, mă determină să fiu optimist pe viitor”, a declarat reprezentantul Centrului de Transfuzie Sanguină București, Andrei Ignat, asistent medical, responsabil cu organizarea evenimentelor de acest tip în Municipiul București.

Compartiment Comunicare

Politica de confidentialitate
Feedback
Essential SSL