Comunicate de presa > Poștașii români continuă să salveze vieți prin campania “Donează parte din viața ta!”

 

București, 26 februarie 2022 – Campania “Donează parte din viața ta!” a continuat, ieri, în județele: Harghita, Satu Mare, Vaslui, Suceava, Botoșani, Bacău, Neamț, Iași și Sibiu. La centrele județene de transfuzie sanguină, o sută de poștași voluntari au donat, în total, 45 de litri de sânge, în cadrul campaniei.

Campania “Donează parte din viaţa ta!” a fost demarată de Compania Națională Poșta Română, în premieră, în luna ianuarie, la București. Compania se implică în viața comunității prin acțiuni punctuale de responsabilitate socială, contribuind la salvarea de vieţi omeneşti. În prezent, unul din zece pacienți din spitalele din România are nevoie urgentă de sânge, iar contextul pandemiei, prin restricțiile impuse pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului, a diminuat numărul donatorilor. În România, zilnic este nevoie de cel puțin 1.000 litri de sânge. Cei 450 ml de sânge care pot fi donați de un om în 10 minute pot salva trei vieți.

“Ma simt mândru că apelul nostru și-a găsit ecou și la colegii din țară, care s-au dus în număr mare la centrele de transfuzie sanguină județene și cred că putem considera că această campanie a devenit, deja, o tradiție. Și cum tradiția trebuie continuată, îmi doresc ca aceste acțiuni să fie un exemplu pentru toți colegii mei și, totodată, un îndemn de implicare la nivel individual, pornind de la angajaţii noştri’, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române.

         

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Essential SSL