Comunicate de presa > Crește randamentul titlurilor de stat din programul Tezaur

 

Bucureşti, 1 martie 2022 - Titlurile de stat pot fi achiziţionate, începând de marți, 1 martie, în reţeaua oficiilor poştale la cele mai mari dobânzi de la lansarea programului Tezaur de către Ministerul Finanţelor Publice.

Românii pot subscrie în perioada 1-29 martie 2022 noile emisiuni de titlui de stat care au maturităţi de 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi aferente anuale de 4,55%, 5,05% şi 5,40%, acestea fiind cele mai mari niveluri oferite de la lansarea programului Tezaur de către Ministerul Finanţelor Publice. Titlurile de stat sunt în formă dematerializată şi au valoarea nominală de 1 leu, veniturile atrase ca urmare a subscrierii acestora nefiind supuse impozitării.

În perioada 1-28 martie 2022 subscrierea poate fi efectuată în oficiile poştale din mediul urban, iar în perioada 1-25 martie 2022 prin intermediul subunităţilor poştale în mediul rural. De asemenea, titlurile de stat pot fi achiziționate în mediul online dar și prin unitățile Trezoreriei de Stat, potrivit informațiilor publicate pe www.mfinante.ro.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Nu există un plafon pentru sumele care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile si se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitate.

 

Compartimentul Comunicare

Essential SSL