Comunicate de presa > Poștașii români continuă să salveze vieți prin campania “Donează parte din viața ta!”

 

București, 24 martie 2022 – Campania “Donează parte din viața ta!” a continuat, astăzi, în județele: Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Constanța, Galați, Brăila, Tulcea și Vrancea. La centrele județene de transfuzie sanguină, 79 de poștași voluntari au donat, în total, peste 35 de litri de sânge, în cadrul campaniei.

Campania “Donează parte din viaţa ta!” a fost demarată de Compania Națională Poșta Română, în premieră, în luna ianuarie, la București și, ulterior, în luna februarie, în județele Harghita, Satu Mare, Vaslui, Suceava, Botoșani, Bacău, Neamț, Iași și Sibiu. Compania se implică în viața comunității prin acțiuni punctuale de responsabilitate socială, contribuind la salvarea de vieţi omeneşti. În prezent, unul din zece pacienți din spitalele din România are nevoie urgentă de sânge. Zilnic este nevoie de cel puțin 1.000 litri de sânge, iar cei 450 ml de sânge care pot fi donați de un om în 10 minute, pot salva trei vieți.

Luna martie a venit cu un îndemn de implicare la nivel individual și pentru poștașii din județele Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Constanța, Galați, Brăila, Tulcea și Vrancea. Dintre cei 112 poștași voluntari înscriși pe listele de donare, 79 au fost declarați eligibili, aceștia reușind să doneze peste peste 35 de litri de sânge.

Tradiția continuă și în luna aprilie pentru poștașii din județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Prahova, Teleorman, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea.

         

Essential SSL