Comunicate de presa > Programul Tezaur continuă în oficiile Poştei Române şi în luna august

Bucureşti, 9 august 2022 - Compania Naţională Poşta Română continuă să intermedieze vânzarea titlurilor de stat destinate exclusiv populaţiei, în cadrul programului "Tezaur", lansat de Ministerul Finanţelor Publice, prin intermediul tuturor subunităţilor poştale.

Astfel, românii pot subscrie, în perioada 08-29 august 2022, pentru o nouă emisiune de titluri de stat cu scadenţa la 1 an şi dobândă anuală de 8,25%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Prin oficiile poștale, titlurile de stat pot fi cumpărate astfel:

  • în perioada 8 – 26 august 2022, prin reţeaua de oficii poştale ale companiei, din mediul urban;

  • în perioada 8 – 25 august 2022, din oficiile poştale din mediul rural.

 

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Nu există un plafon pentru sumele care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.

Titlurile de stat sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătibilă la termenul prevăzut în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile și se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă această calitate.

 

Compartiment Comunicare

 

Essential SSL