Comunicate de presa > Precizare Poșta Română - Direcția Națională Anticorupție

 

București, 24 august 2022 - În urma mai multor apariții în mass-media pe tema solicitărilor de documente făcute Poștei Române de către Direcția Națională Anticorupție (DNA), cu titluri eronate de tipul „Descinderi de amploare la Poșta Română”, “Procurorii DNA au intrat în Poșta Română” etc, precizăm:

Poșta Română nu a fost, în aceste zile, subiectul unor descinderi efectuate de procurorii DNA, în niciunul dintre sediile acesteia, fie că vorbim despre sediul central al companiei, fie de vreunul dintre sediile sale teritoriale din rețeaua operațională sau administrativă.

DNA nu a făcut decât o solicitare scrisă companiei, document în baza căruia Poșta Română va pune la dispoziție întreaga gamă de înscrisuri. De asemenea, precizăm că documentele solicitate vizează activitatea companiei, și nu a directorului general al Poștei Române.

Precizăm că Poşta Română îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă orice publicaţie, instituţie sau persoană care face acuzaţii nefondate la adresa companiei, aducându-i astfel prejudicii de imagine și prejudicii comerciale.

Ca urmare a situaţiei create, solicităm a se face precizările corecte în sensul informării opiniei publice asupra situaţiei reale. Precizăm că Poşta Română, prin reprezentanţii desemnaţi, stă la dispoziţia presei pentru orice solicitare care vizează interesul public. Îndemnăm, pe această cale, jurnaliştii să dea dovadă de responsabilitate şi obiectivitate atunci când relatează despre operatorul naţional de servicii poştale.

 

COMPARTIMENT COMUNICARE

Essential SSL