Comunicate de presa > Titlurile de stat Tezaur au randamente mai mari în luna noiembrie

 

București, 31 octombrie 2022 – Subscrierea titlurilor de stat, lansate de Ministerul Finanțelor Publice în cadrul programului Tezaur, crește randamentul pentru persoanele care aleg această variantă de plasamente financiare. Astfel, emisiunile pot fi achiziționate în luna noiembrie a acestui an prin rețeaua oficiilor poștale, dar la niveluri mai avantajoase ale dobânzilor.

Titlurile de stat destinate exclusiv populației în cadrul programului Tezaur vor putea fi atrase în luna noiembrie a.c. de către populație la niveluri mai mari ale dobânzilor anuale, veniturile rezultate fiind neimpozabile. Astfel, titlurile de stat vor putea fi subscrise prin intermediul subunităților poștale în perioada 1-24 noiembrie a.c. două noi emisiuni cu scadențe de 1 și 2 ani și dobânzi anuale de 8,70% și respectiv 9,15%. Titlurile de stat vor putea fi cumpărate după următorul calendar:

  • în perioada 1-24 noiembrie 2022, prin rețeaua de oficii poștale din mediul urban;

  • în perioada 1-23 noiembrie 2022, prin oficiile poștale din mediul rural

Subscrierea titlurilor de stat în cadrul Programului Tezaur este adresată persoanelor fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data achiziționării lor. De asemenea, investitorii nu au un plafon maxim privind achiziționarea titlurilor de stat și au posibilitatea anulării subscrierii efectuate prin depunerea în perioada de subscriere a unei cereri de anulare.

Titlurile de stat din cadrul programului “Tezaur” sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile și se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă această calitate.

Compartiment Comunicare

Essential SSL