Comunicate de presa > Nu rata ultima emisiune de titluri de stat prin intermediul programului Tezaur, din acest an

 

Bucureşti, 5 decembrie 2022 - Compania Naţională Poşta Română continuă să intermedieze vânzarea titlurilor de stat destinate exclusiv populaţiei, în cadrul programului "Tezaur", lansat de Ministerul Finanţelor Publice, prin intermediul tuturor subunităţilor poştale.

Astfel, prin oficiile poștale, titlurile de stat pot fi cumpărate astfel:

  • în perioada 5 – 19 decembrie 2022, prin reţeaua de oficii poştale ale companiei, din mediul urban;

  • în perioada 5 – 16 decembrie 2022, din oficiile poştale din mediul rural.


Este ultima emisiune de titluri de stat Tezaur din an, dar și o minunată idee de cadou de Moș Crăciun.

Titlurile de stat Tezaur, emise în luna decembrie 2022, au maturităţi de 1 şi 2 ani, dobânzi anuale de 7,65%, respectiv 7,80%, o valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Politica de confidentialitate
Feedback
Essential SSL