Comunicate de presa > Modele unicat de cărți poștale, scoase la vânzare de Poșta Română

București, 21 decembrie 2022 - Poșta Română scoate la vânzare, prin rețeaua sa, o serie de 50 de cărți poștale ilustrate de artiști români cu teme legate de identitatea națională.

Evenimentul de lansare a cărților poștale a avut loc, astăzi, în prezența artiștilor care au creat imaginile unicat. Prin acest proiect realizat în parteneriat cu Clubul Ilustratorilor, Poșta Română își propune să promoveze și să sprijine artiștii autohtoni și să le ducă creațiile spre un public cât mai larg.

Ilustratele vor putea fi achiziționate din rețeaua noastră de oficii poștale, începând cu luna ianuarie.

De la bun început mi-am propus ca Poșta Română, brand național de îndelungată tradiție, să susțină tot ce este autentic românesc, începând cu antreprenorii autohtoni și, iată, astăzi, și pe artiștii noștri. Sunt un susținător puternic al digitalizării; în același timp vreau să conserv și să aduc valoare adăugată pentru tot ceea ce înseamnă tradiție în Poșta Română. Împreună cu artiștii ilustratori, transformăm astăzi cartea poștală într-o bijuterie, un mic obiect de artă”, a declarat la evenimentul de lansare Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române.

Pentru noi, parteneriatul cu Poșta Română este prima colaborare serioasă în ceea ce privește ilustrarea de cartoline și ne dorim ca evenimentul de astăzi să fie doar începutul unei lungi colaborări”, a spus prof. conf. Stela Lie, fondatoarea Clubului Ilustratorilor.

În ciuda digitalizării și a tendințelor moderne din mediul online, astăzi, la aproape 130 de ani de la lansarea primei ilustrate românești - producție de serie -, cartea poștală autohtonă continuă să aducă bucurie și să “transporte” gândurile oamenilor, cu ajutorul Poștei Române.

Compartiment Comunicare

    

Essential SSL