Comunicate de presa > DREPT LA REPLICĂ solicitat HOTNEWS.RO

 

BUCUREȘTI, 14 ianuarie 2023 – În legătură cu articolul „Restructurare fără depolitizare la Poștă: Liberalul care conduce compania spune că a schimbat vechii directori. Câți din noii șefi sunt de la PNL”, Valentin Ștefan, director general al CNPR, face următoarele precizări pe care vă rugăm să le publicați ca update la articolul inițial:

 

Selecția noilor directori interimari a fost făcută după o analiză amplă a rezultatelor, implicării și profesionalismului acestor persoane, fără să fie luate în considerare criterii politice. Aceștia au demonstrat, în ultimul an și jumătate, seriozitate și deschidere către noua paradigmă pe care CNPR trebuie să o adopte, pentru a deveni o companie modernă și competitivă în noile repere economice. Sunt oameni alături de care am lucrat pentru proiecte noi, inovatoare și care și-au asumat inclusiv schimbări complicate sau decizii dificile.

 

Noii directori menționați în articol sunt numiți interimar, urmează să declanșăm un proces profesionist de recrutare pentru fiecare poziție. Până atunci, însă, era nevoie de oameni cu experiență care să asigure conducerea departamentelor respective, în contextul reorganizării și proiectelor majore pe care Poșta Română la derulează. Toate deciziile privind persoanele numite în aceste poziții au fost luate la nivelul managementului CNPR, care de altfel este în măsură să evalueze corect și obiectiv activitatea fiecărui angajat al companiei.

 

În plus, consider că apartenența la un partid politic nu ar trebui să fie un criteriu luat în considerare în procesele de numire sau selecție, nici pentru respingere, nici pentru admitere. Ar însemna o încălcare gravă a drepturilor și libertăților cetățenești și a Constituției României, care prevede la articolul 40 (1) Cetăţenii se pot asocia liber în partide politice, în sindicate, în patronate şi în alte forme de asociere.

 

Conform Dicționarului explicativ al limbii Române, a politiza înseamnă a orienta ceva sau pe cineva în sens politic; a da caracter politic. Astfel, prin titlul tendențios induceți ideea că aceste numiri orientează Poșta Română în sens politic, lucru complet neadevărat, chiar complet opus realității. Prin aceste schimbări la nivelul conducerii departamentelor Poștei am adus un suflu nou și o orientare către servicii moderne și competitivitate.

 

Compartiment Comunicare

Essential SSL