Comunicate de presa > 2.000 de vieți, salvate de poștașii donatori

 

Bucureşti, 18 ianuarie 2023 – Continuăm să salvăm vieți, prin intermediul Campaniei Poștei Române, „Donează parte din viaţa ta”. Proiectul prin care poştaşii donează sânge a debutat în ianuarie 2022 și a avut succes chiar de la prima ediţie.

Astăzi am dat startul celei de a patra ediţii a proiectului iniţiat de către Poşta Română, prin care angajații Companiei au înțeles necesitatea donării de sânge și s-au alăturat, benevol, celor aflați în nevoie urgentă. Reîncepută în sediul Administraţiei Centrale din Bucureşti, această a patra ediţie a parteneriatului nostru cu Centrul de Transfuzie Bucureşti, va continua, pe rând, ca şi în primele trei etape, în toate judeţele ţării.

La celelalte ediţii au donat sânge aproape 630 de poştaşi, însumând aproximativ 283 de litri de sânge şi aproape 2.000 de vieţi salvate.

Astăzi, alți 50 de poştaşi s-au alăturat campaniei noastre, donând peste 22 de litri de sânge, care vor putea salva 150 de vieţi.

Reamintim că unul din zece pacienţi români are nevoie urgentă de sânge. Pe de altă parte, procentul donatorilor este foarte mic; aproximativ 2% din populaţia ţării este donatoare.

Am fost bucuros să donez sânge astăzi, împreună cu colegii mei, și să contribui, astfel, la această efervescență a donării care i-a cuprins pe poștașii noștri de un an încoace. Vreau să îi felicit pe toţi colegii care au înțeles că în mod real salvăm vieți printr-un gest atât de simplu și îi asigur că nu ne vom opri din această tradiție a donării de sânge în Poșta Română. Dimpotrivă, ne vom crește implicarea în activităţi, evenimente şi proiecte cu caracter social, pentru că este mare nevoie. Vom face toate aceste lucruri prin Fundaţia Poşta Română, dar nu numai”, a declarat Valentin Ştefan, Directorul General al Poştei Române.

Compartiment Comunicare

  

Essential SSL