Comunicate de presa > DREPT LA REPLICĂ către publicația online stiripesurse.ro

 

București, 20 ianuarie 2023 – În legătură cu articolul “Poșta Română, trecută pe persoană fizică de PNL?”, Compania Națională Poșta Română face următoarele precizări, pe care vă rugăm să le publicați.

Rolul Companiei Naționale Poșta Română în distribuirea cardurilor de energie și în furnizarea finală a ajutorului la plata facturilor pentru beneficiari este unul care recunoaște meritele operaționale ale Companiei. Considerăm că nicio altă entitate din România nu putea realiza această misiune atât de eficient, deoarece nici una nu deține o rețea logistică atât de extinsă la nivelul întregii țări precum Poșta.

În ceea ce privește profesionalismul de care Compania noastră a dat dovadă pentru pregătirea întregului proces de distribuție a documentelor preliminare cardurilor de energie, acesta este unul de necontestat. La data stabilită, de la primele ore ale zilei, angajații Companiei s-au aflat în teren pentru distribuirea declarațiilor pe propria răspundere, pe întreg teritoriul țării. O mobilizare exemplară de care suntem mândri. Ca întotdeauna, Poșta Română este alături de români.

În egală măsură, orice cititor nu ar trebui să pună la îndoială capacitatea de mobilizare a unui operator economic și de bună credință, așa cum chiar dumneavoastră ați evaluat în articol, pentru astfel de licitații. Cu atât mai mult cu cât achiziția a vizat dispozitive electronice cu specificații cât se poate de comune pentru tehnologia actuală, nu dispozitive personalizate, cu specificații punctuale, care aveau nevoie de timp. Prin urmare, insinuarea dumneavoastră nu este doar tendențioasă, ci chiar jignitoare pentru nivelul de dezvoltare al companiilor din domeniu din România.

Legat de achiziția tehnologiei hardware, aceasta a fost realizată transparent și respectând întocmai toate prevederile legale. Astfel, procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare a fost realizată conform Legii 99/2016 (articolul 117, alineatul 1, litera d) și conform Ordonanței de Urgență 166/2022 cu modificările și completările ulterioare din data de 11 ianuarie 2023, publicate în Monitorul Oficial în data de 12 ianuarie 2023. La data de 13 ianuarie 2023, Compania Națională Poșta Română a anunțat atât intenția de achiziție, dar și calendarul procedurii, o abordare transparentă și de maxim profesionalism și integritate.

În lumina aspectelor de mai sus, considerăm tendențioase și lipsite de etică jurnalistică exprimări din articolul dumneavoastră. Vă solicităm să oferiți explicații jurnalistice și să argumentați fiecare dintre aceste afirmații în parte. În această formă, din păcate, rămân o serie de acuzații grave, care induc în eroare cititorii dumneavoastră.

În plus, vă asigurăm că, pentru fiecare dintre întrebările de interes public pe care le aveți, Poșta Română vă pune la dispoziție răspunsurile transparent, așa cum răspunde zi de zi oricărei solicitări de presă primită. Vă invităm, așadar, cu deschidere, să ne adresați toate aceste întrebări.

 

Compartiment Comunicare

 

 

 

 

 

 

 

 

Essential SSL