Comunicate de presa > Programul Tezaur continuă şi în luna septembrie, în oficiile Poştei Române

 

BUCUREȘTI, 22 august 2023 - Compania Naţională "Poşta Română" continuă tradiția: intermedierea, în toate subunităţile poştale, a vânzării titlurilor de stat destinate exclusiv populaţiei, în cadrul programului "Tezaur", lansat de Ministerul Finanţelor Publice.

Astfel, românii pot subscrie, în perioada 23 august – 15 septembrie 2023, pentru două noi emisiuni de titluri de stat cu scadenţe la 1, respectiv 3 ani şi dobânzi anuale de 6,30% și 7,20%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

 

Prin subunitățile poștale, titlurile de stat pot fi cumpărate astfel:

  • în perioada 23 august - 13 septembrie 2023, prin reţeaua de oficii poştale ale companiei, din mediul rural;
  • în perioada 23 august - 14 septembrie 2023, din oficiile poştale din mediul urban.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Nu există un plafon pentru sumele care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.

Titlurile de stat sunt nominative, denominate în lei, fiecare având o valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Subscrierea de fracțiuni ale unui titlu de stat nu se acceptă.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Essential SSL