Comunicate de presa > ALEXANDRU PETRESCU, ales Preşedinte al Consiliului de Administraţie al CFR Călători

Bucureşti, 6 mai 2015 – Directorul General al Poştei Române, Alexandru Petrescu, a fost ales marţi, 5 mai, în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al CFR Călători. Decizia vine în contextul în care Petrescu deţine, începând din august 2013, calitatea de membru în acelaşi for administrativ, numit în urma unui proces de recrutare organizat de PricewaterhouseCoopers, în acord cu OUG 109/2011.

Alegerea în funcţia de preşedinte a fost făcută în conformitate cu prevederile aceluiaşi act normativ - OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice - cu Hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor nr. 7, din 5 martie 2015, şi cu prevederile Actului constitutiv al CFR Călători. Anterior numirii lui Alexandru Petrescu, funcţia de preşedinte al CA al CFR Călători a fost deţinută de fostul consilier prezidenţial Alexandra Gătej.

Cei aproape doi ani de monitorizare a activităţii companiei naţionale de transport de călători mă ajută să prioritizez măsurile esenţiale pentru crearea premiselor de sustenabilitate economică. Ţinta mea şi a colegilor mei din CA este menţinerea în marja de profit a CFR Călători, în perspectiva unei capitalizări de anvergură, inclusiv a unei eventuale listări de succes a acestei companii pe piaţa de capital. Experienţa de până acum la Poşta Română mi-a dovedit că o companie de stat poate deveni eficientă”, a declarat Alexandru Petrescu.

Cu o experienţă în management de peste 13 ani, Petrescu are la bază specializări în servicii financiar-bancare şi de investiţii. La Poşta Română lucrează începând din martie 2012, mai întâi ca Preşedinte al Comisiei de Privatizare, iar mai apoi ca Director Executiv. În luna iunie a anului trecut, Alexandru Petrescu a fost numit Director General al Poştei Române.

În 2014, operatorul naţional de servicii poştale a trecut pe profit, după cinci ani de pierderi. Poşta Română se află în proces de negociere cu ofertantul belgian bpost, înaintea depunerii unei oferte angajante care să ducă la o eventuală privatizare a companiei. CFR Calatori este operatorul naţional feroviar de pasageri, furnizând servicii de transport cu un puternic angajament social, în sensul garantării accesibilităţii pentru toate categoriile de cetăţeni.

Compartimentul Comunicare şi Relaţii Publice

Poşta Română

Solicitări din partea mass-media:

Telefon: 021/200 92 78

massmedia@posta-romana.ro

Essential SSL