Comunicate de presa > Precizare

 

Bucureşti, 3 august 2015 - În urma informaţiilor transmise de o parte a mass-media, în legătură cu datoriile înregistrate de Poşta Română la bugetul de stat, facem următoarele precizări:

Poşta Română beneficiază de prevederile art. 10^1 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 29/2011 privind reglementarea acordării eşalonării la plată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Ordinului ministrului Finanţelor Publice 1853/2011 pentru aprobarea procedurii de aplicare a OUG 29/2011.

Prin urmare, în acest moment, Poşta Română are datoriile eşalonate, respectă prevederile disciplinei financiare privind plata debitelor restante şi a achitat, până în prezent, peste 45% din suma datorată bugetului general consolidat al statului. În cazul Poştei Române, acordarea eşalonării asigură o bună încasare de către stat a arieratelor fiscale, având în vedere faptul că volumul acestora a crescut semnificativ în anii de criză economică, din cauza dificultăţilor financiare cu care s-au confruntat contribuabilii.

Eşalonarea la plată a datoriilor a făcut posibilă prevenirea acumulării de noi datorii pentru Poşta Română. Reamintim că, în anul 2014, operatorul naţional de servicii poştale a trecut, pentru prima dată în ultimii cinci ani, de la pierdere la profit.

Mai mult, Poşta Română a contribuit, în 2014, cu 390 de milioane de lei (87,8 milioane de euro) la bugetul de stat, aceasta fiind o sumă-record în condiţiile disponibilizărilor operate în 2013 şi care au redus contribuţiile din impozitul pe salarii. Peste 22% din această sumă reprezintă TVA aferentă contractelor comerciale încheiate în cursul anului 2014.

Compartiment Comunicare şi Relaţii Publice

Essential SSL