Comunicate de presa > Poşta Română Broker de Asigurare a dezvoltat două poliţe pentru persoanele cu venituri reduse

Bucureşti, 10 august 2015 – Poşta Română Broker de Asigurare (PRBA) pune la dispoziţia clienţilor două poliţe dedicate persoanelor cu venituri reduse. Produsele sunt oferite în peste 200 de birouri de asigurări ale PRBA din mediul urban, precum şi la ghişeele oficiilor poştale din restul ţării.

Prima poliţă dezvoltată de PRBA funcţionează ca ajutor de înmormântare şi acoperă atât decesul, cât şi invaliditatea permanentă. În prezent, bugetul asigurărilor sociale de stat oferă o indemnizaţie de 2.415 lei ca ajutor de înmormântare, dar suma nu acoperă cheltuielile necesare în astfel de situaţii, estimate la aproximativ 4.000 de lei. Astfel, în schimbul unei prime anuale de 50 de lei, persoana desemnată de asigurat va primi o indemnizaţie de 2.000 de lei dacă se află într-una dintre situaţiile de mai sus.

Poliţa „Căsuţa Poştală”, cel de-al doilea produs dedicat, este o asigurare de tip „property” şi este independentă de cea obligatorie pentru locuinţă. Riscurile asigurate includ incendii, explozii, inundaţii casnice, pagube provocate de trăsnet, căderi de grindină sau de zăpadă, accidente auto şi altele. Prima de asigurare este de 50 de lei pe an, iar suma asigurată este de 5.000 de lei la prim risc, cu o sublimită de 1.000 de lei răspundere faţă de terţi. Această poliţă poate fi încheiată doar în condiţiile existenţei poliţei obligatorii (PAD), aşa cum prevede legea.

„Prin aceste produse am targetat persoanele cu venituri reduse atât din mediul urban, cât şi din cel rural, care nu-şi pot permite să plătească o primă de asigurare la nivelul pieţei, dar îşi doresc protecţia oferită de o poliţă de asigurare. Deşi suma asigurată nu este foarte mare, în urma analizării daunei medii, aceasta s-a dovedit suficientă pentru a acoperi cea mai mare parte a acestor situaţii neplăcute”, a declarat Viorel Motoroiu, Directorul General al PRBA.

În urma răspunsului primit din partea clienţilor tradiţionali ai Poştei Române, decizia de încheiere a unei poliţe de asigurare a locuinţei a fost influenţată de adăugarea unor riscuri frecvente. Pentru mediul urban, este vorba despre scurgerea accidentală a apei din conductă, din cauza faptului că cei mai mulţi pensionari locuiesc în imobile ale căror instalaţii de apă sunt învechite. Pentru mediul rural se doreşte acoperirea riscului căderilor de grindină, ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme care au afectat o mare parte a ţării în acest an.

„Un punct important în strategia de diferenţiere a PRBA de ceilalţi brokeri de asigurări îl constituie dezvoltarea de produse sub brand propriu, dedicate clienţilor tradiţionali ai Poştei Române, în colaborare cu asigurători de top. Cele două poliţe sunt o dovadă în acest sens, iar rezultatele de până acum confirmă apetitul clienţilor noştri pentru aceste produse dedicate”, a declarat Alexandru Petrescu, Director General Poşta Română.

PRBA intermediază asigurări generale, de la RCA la poliţe de sănătate. În acest moment, PRBA oferă servicii de asigurare în oficii poştale cu birouri dedicate – aflate în Bucureşti şi în oraşele reşedinţă de judeţ – dar şi în oficii partajate, unde alături de serviciile poştale, la ghişeu, sunt oferite clienţilor şi servicii de asigurări. De asemenea, cei peste 12.000 de factori poştali pot îndruma clienţii către produsele, serviciile şi punctele acreditate de vânzare ale PRBA.

Essential SSL