Comunicate de presa > Poşta Română inaugurează cel mai modern sediu din Moldova

 

 

BUCUREŞTI, 21 septembrie 2017 - Compania Naţională Poşta Română a finalizat lucrările de modernizare şi reabilitare a două sedii importante din zona Moldovei. Cu investiţii în valoare de aproximativ 2,5 milioane de lei, Poşta Română îşi întâmpină clienţii în clădiri moderne asigurând, altfel, condiţii pentru desfăşurarea prestaţiilor poştale la standarde europene.

Conducerea interimară a companiei a prioritizat planul de modernizare a clădirilor, pentru anul 2017, astfel încât au fost executate lucrări de reabilitare şi reamenajare la mai multe sedii din ţară.

Astfel, începând cu luna octombrie 2017, clienţii Poştei Române, din Iaşi, sunt aşteptaţi într-un sediu renovat şi adus la un standard modern de funcţionare. Clădirea adăpoşteşte Oficiul Zonal de Poştă, Oficiul Poştal de Distribuire, Casieria judeţeană, Depozitul de timbre, Oficiul Poştal Express şi Ghişeul Poştal. Foto 1 | Foto 2

Investiţia totală se ridică la valoarea de aproximativ 2,2 milioane de lei şi a cuprins: lucrări de reabilitare a faţadelor clădirii, lucrări de arhitectură, de înlocuire a instalaţiilor electrice, termice şi sanitare, proiectarea şi execuţia unui sistem electronic de securitate (sistem de detecţie şi alarmare la efracţie) şi sistem de control acces în zona casieriei judeţene, achiziţia unei sistem de televiziune cu circuit închis (CCTV), proiectarea şi execuţia unui sistem de detecţie şi alarmare la incendiu, dar şi numeroase lucrări de reabilitare la interiorul clădirii. Totodată, s-au creat noi încăperi pentru IT, Track&Trace, vestiare, dar şi un ghişeu de acces pentru OP Express, în Sala Publicului.

Clienţii sunt aşteptaţi în sediul din Strada Silvestru nr. 2, începând cu luna octombrie, când se va inaugura cea mai modernă clădire a Poştei Române, din zona Moldovei.

„Încercăm, permanent, identificarea unor soluţii financiare pentru reabilitarea cât mai multor clădiri în care ne desfăşurăm activitatea. Prin realizarea obiectivelor de investiţii şi a lucrărilor de intervenţii, urmărim tehnologizarea serviciilor poştale la standarde europene, crearea unor condiţii ambientale cât mai plăcute pentru clienţi, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru salariaţi, precum şi păstrarea unei imagini de brand a Poştei Române. Continuăm astfel, strategia investiţională pe termen mediu şi lung a Poştei Române”, a spus Directorul General, Andrei Stănescu.

În acest context, a fost modernizat şi Oficiul Poştal 1 Focşani (Foto 3), cu o investiţie de aproximativ 243.000 de lei. Pentru acest sediu au fost executate: lucrări de arhitectură la exteriorul clădirii, de înlocuire a circuitelor electrice şi termice existente, precum şi lucrări de modernizare şi amenajare a interiorului.

Poşta Română se preocupă, în permanenţă ca, în funcţie de disponibilităţile financiare, să aloce fonduri necesare reabilitării sediilor sale din toată ţara.

Poşta Română este o companie naţională înfiinţată conform Legii 31/1990, şi nu o instituţie publică. Ea funcţionează pe gestiune economică, ceea ce înseamnă că îşi formează singură veniturile din contracte comerciale şi, prin urmare, se autofinanţează. Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%. Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

Departament Comunicare

 

 

Essential SSL