Comunicate de presa > Operatorii poştali europeni, reuniţi la Bucureşti

 

Industria poştală europeană a suferit schimbări substanţiale, în ultimele două decenii, odată cu scăderea volumului de corespondenţă scrisă şi creşterea livrărilor de colete datorată dezvoltării comerţului electronic. Operatorii poştali sunt conştienţi de impactul pe care tehnologiile, în continuă evoluţie, şi noile inovaţii le au asupra organizaţiilor şi afacerilor lor. Trecerea la transportul ecologic, la maşinile de sortare de ultimă generaţie, la aplicaţiile mobile poştale, poate ajuta operatorii poştali să îşi optimizeze calitatea operaţională şi să contribuie la o mai bună acoperire a nevoilor clienţilor.

În acest an, Poşta Română, operatorul naţional poştal pentru România, găzduieşte Adunarea Plenară PostEurop, la Bucureşti. Evenimentul reuneşte peste 52 de operatori poştali europeni, directori executivi şi demnitari ai Uniunii Poştale Universale (UPU). Fiind unul dintre cei 26 de membri fondatori ai PostEurop, Poşta Română a participat activ, de la începutul evoluţiei şi creşterii industriei la nivel internaţional, atât în UPU, cât şi la PostEurop. Poşta Română a evoluat, de-a lungul anilor, în cadrul oferit de PostEurop şi UPU, care este extrem de complex şi valoros. Mai mult, Poşta Română este la al doilea mandat ca membru în Consiliul de Administraţie al PostEurop. Datorită remarcabilei sale contribuţii şi a devotamentului arătat, în acest an, Poşta Română are onoarea de a găzdui Adunarea Plenară PostEurop din 2017. Evenimentul are loc între 27 şi 29 septembrie 2017 şi reuneşte 150 de reprezentanţi ai administraţiilor poştale europene.

"Rolul activ al Poştei Române, în Consiliul de Administraţie PostEurop, contribuie la formarea strategiei şi direcţiei acestei asociaţii, fiind foarte apreciat de membrii noştri. Am fost încântaţi de faptul că Poşta Română s-a oferit să găzduiască, în acest an, Adunarea Plenară şi Forumul de Afaceri PostEurop, întrucât acest lucru ne readuce în Bucureşti. Adunarea plenară a PostEurop vine într-un moment crucial pentru industria poştală, când tehnologia modernă domină cea mai mare parte a pieţelor noastre tradiţionale. Operatorii de servicii poştale continuă să inoveze industria prin diversificarea produselor lor pentru a se potrivi noilor cerinţe ale mediului de afaceri", a declarat Jean-Paul Forceville, preşedintele Consiliului de Administraţie PostEurop.

De-a lungul activităţii sale internaţionale, Poşta Română îşi propune să intensifice cooperarea cu alţi operatori poştali europeni şi să stimuleze schimbul de know-how pentru a răspunde la unele dintre provocările cu care se confruntă sectorul poştal, prin soluţii inovatoare adecvate nevoilor clienţilor. Mai mult, la iniţiativa Poştei Române, a fost creat un Grup Strategic al Operatorilor Poştali din Europa de Sud-Est. Obiectivele sale principale sunt furnizarea de sprijin în accesarea fondurilor europene disponibile şi promovarea intereselor regionale în cadrul organizaţiilor internaţionale.

Prezent la eveniment, Directorul General al UPU, Bishar A. Hussein, a declarat: "Începând cu 2004, România a fost reprezentată atât în Consiliul de Administraţie al UPU, cât şi în Consiliul Operaţional Poştal şi a avut o contribuţie excelentă la activitatea strategică a Uniunii, lucrând în deplină concordanţă cu alte state membre pentru dezvoltarea constantă a economiei digitale internaţionale şi a reglementărilor poştale. Voi profita de faptul că, anul acesta, Adunarea Plenară PostEurop este găzduită de România, pentru a mulţumi Guvernului şi Poştei Române pentru sprijinul oferit în toate lucrările şi pentru eforturile depuse. Subiectele discuţiilor au fost selectate cu multă grijă, întrucât considerăm că Poşta este o industrie puternică, având milioane de angajaţi, care pot contribui foarte mult la dezvoltarea economică a naţiunilor", a precizat Bishar A.Hussein, ales, anul trecut, pentru un al doilea mandat la conducerea Biroului Internaţional al Uniunii Poştale Universale.

 

Rareş Stanciu, CEO Poşta Română: "Aş dori să mulţumesc ţărilor membre şi tuturor participanţilor prezenţi aici pentru sprijinul lor de a face din acest eveniment un succes. Găzduirea Adunării Plenare PostEurop, în 2017, de către Poşta Română este o mare onoare. Este pentru a treia oară când Poşta Română are această responsabilitate şi sper că acest eveniment va juca un rol-cheie în consolidarea rolului global al industriei poştale. Sunt încrezător că întâlnirea cu alţi membri ai PostEurop va facilita posibilităţile de parteneriate regionale multilaterale, prin implicarea strategică, şi va ajuta Poşta Română să-şi valorifice relaţiile existente. În acest moment, strategia Poştei Române se integrează în evoluţia europeană a industriei poştale".

 

Despre PostEurop

PostEurop este asociaţia care reprezintă operatorii poştali publici europeni. Se angajează să sprijine şi să dezvolte o piaţă poştală europeană durabilă şi competitivă accesibilă tuturor clienţilor şi asigurând un serviciu universal modern şi accesibil. Membrii PostEurop reprezintă 2 milioane de angajaţi în întreaga Europă şi deservesc până la 800 de milioane de clienţi zilnic, prin peste 175.000 de ghişee.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm sa accesaţi:

www.posteurop.org

https://www.facebook.com/posteurop

https://twitter.com/PostEurop

 

Despre UPU

Uniunea Poştală Universală (UPU) a fost creată în 1874 şi este o organizaţie interguvernamentală care stabileşte regulile şi standardele care permit celor 192 de ţări membre să facă schimb de corespondenţă şi colete internaţionale. UPU reprezintă forumul principal pentru cooperarea dintre guverne, operatori poştali şi alte părţi interesate din sectorul poştal din întreaga lume. Entitatea este responsabilă pentru menţinerea unei reţele universale care oferă produse moderne şi servicii de calitate pentru consumatori. În plus, UPU este agenţia specializată pentru servicii poştale a Naţiunilor Unite.

 

Essential SSL