Ştiri > Tribunalul București dă, din nou, câștig de cauză Poștei Române în fața Fondului Propietatea

 Cererile reclamantei, formulate pe cale de ordonanță președințială sunt respinse. În consecință, Hotărârea AGA nr. 36 din 28.09.2017 (prin care este numit noul Consiliu de Administrație CNPR) respectă legea și își produce în continuare efectele.

Fondul Proprietatea a contestat în instanță schimbarea ultimilor trei membri din Consiliul de Administratie al Postei Romane, care fusesera numiti conform legislatiei privind guvernanta corporativa in intreprinderi. Contestarea in instanță din partea Fondului Proprietatea a fost depusă la Tribunalul București atât pe cale de ordonanță președințială cât și pe cale de proces civil. Pe data de 23 noiembrie a.c. Tribunalul București a dat câștig de cauză Poștei, prin respingerea ca nefondate a pretențiilor reclamantei (Fondul Proprietatea). Astăzi, Poșta Română înregistrează a doua victorie în fața Fondului. Un alt complet de judecată respinge cererile acționarului minoritar cu privire la invalidarea Hotărârii AGA prin care sunt revocați din funcție trei membri din CA-ul companiei naționale.

Ce solicita Fondul Proprietatea:

·        Hotărârea AGOA nr. 36/2017 este nelegală – încalcă mai multe prevederi ale legii 31/1990.

·        Suspendarea Hotărârii 36/2017 pe motiv că aceasta ar produce “pagube iminente” companiei. Ca exemple, FP a invocat inclusiv numirea doamnei Elena Petrașcu pe funcția de Director General în locul lui Rareș Stanciu.

Decizia Tribunalului București din 23 noiembrie a.c. este executorie. Prin urmare atât Hotărârea AGOA nr. 36/2017 cât și componența noului Consiliu de Administrație al Poștei sunt publicate în Monitorul Oficial. Instanța a decis că solicitările Fondului sunt inadmisibile.

Prin respingerea, încă o dată, a pretențiilor FP, inclusiv pe cale de ordonanță președințială, atât noul CA al CNPR cât și toate actele emise de acesta sunt considerate legale și puse la adăpost de orice fel de contestații.

Feedback
Essential SSL