Ştiri > Drept la replică către redacţia Actualităţi Arad

 

Referitor la materialul Acuzaţii. Poştaşii din Arad, obligaţi să distribuie felicitări de la Fifor şi PSD”, apărut pe site-ul „www.actualitati-arad.ro”, la 05.04.2018, Poşta Română face următoarele precizări:

Acuzaţiile aduse la adresa salariaţilor companiei, încă din titlul materialului, sunt nefondate şi denigrează imaginea Poştei Române. Jurnalistul care a realizat articolul face aluzii calomnioase la adresa companiei, fără să aducă dovezi concrete în acest sens şi insinuează că salariaţii poştali ar fi obligaţi să distribuie felicitări cu caracter electoral. Acestea sunt doar speculaţii ale autorului care nu a respectat principiul deontoligiei profesionale şi al corectei informări a opiniei publice, redactând articolul doar pe baza declaraţiilor unei singure persoane, în speţă Bogdan Boca, fără a cere şi un punct de vedere oficial din partea companiei, înaintea publicării articolului, aşa cum cer regulile profesiei de jurnalist. Mai mult, acesta nici nu îşi asumă acuzaţiile aduse, întrucât nu a semnat articolul în cauză.

Pe această cale, vă aducem la cunoştinţă că salariaţii Poştei Române NU SUNT OBLIGAŢI să distribuie niciun fel de tipărituri, de către şefii ierarhici, aşa cum insinuează autorul materialului. Poşta Română distribuie aceste produse în baza unor contracte comerciale plătite încheiate între companie şi orice formaţiune politică solicită distribuirea de materiale cu caracter promoţional. Modalitatea de distribuţie este stipulată în contractul dintre părţi şi este specifică serviciului POSTMESAGER PLUS. La nivelul judeţului Arad există mai multe astfel de contracte aflate, în prezent, în derulare.

Reamintim că Poşta Română este companie cu acţionariat majoritar de stat, prin Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, iar activitatea operatorului naţional de servicii poştale se derulează în concordanţă cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr.13/2013, susţinându-se din bugetul propriu, în speţă din contracte comerciale semnate cu diverşi parteneri.

Compania Naţională Poşta Română respinge orice acuzaţie de partizanat politic şi, similar celorlaţi operatori de profil care activează pe piaţa serviciilor poştale, nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul mesajului livrat. Potrivit prevederilor legale, beneficiarul serviciilor prestate este cel care trebuie să-şi asume întreaga răspundere pentru conţinutul de text şi imagine a trimiterii, în cazul în care acestea încalcă legislaţia ţării sau normele specifice în domeniu.

Operatorul naţional de servicii poştale este pregătit să demonstreze în instanţă legalitatea acestor contracte, dar şi acuzaţiile nefondate vehiculate de reprezentantul PNL. Compania Naţională Poşta Română îşi va proteja salariaţii în faţa tuturor ameninţărilor şi a acuzelor nefondate şi le cere public celor care acuză operatorul de activităţi ilegale să prezinte dovezi în sprijinul celor reclamate.

Precizăm că Poşta Română, prin reprezentanţii desemnaţi, stă la dispoziţia presei pentru orice solicitare care vizează interesul public. Îndemnăm, pe această cale, jurnaliştii să dea dovadă de responsabilitate şi obiectivitate atunci când relatează despre operatorul naţional de servicii poştale.

Ca urmare a situaţiei create, solicităm a se face precizările corecte în sensul informării opiniei publice asupra situaţiei reale şi publicarea prezentului material ca drept la replică.

 

Compartiment Comunicare

 

Essential SSL