Ştiri > Compania Naţională Poşta Română membră cu drepturi depline în Consiliul de Administraţie al PostEurop

Locatie in site: Poșta RomânăCentru de presăComunicateCompania Naţională Poşta Română membră cu drepturi depline în Consiliul de Administraţie al PostEurop Compania Naţională Poşta Română membră cu drepturi depline în Consiliul de Administraţie al PostEurop Varianta de PrintBookmark

Bucureşti, 19 septembrie 2013 – În urma votului care a avut loc în cursul zilei de astăzi la Bruxelles, în cadrul Adunării Plenare a PostEurop, Compania Naţională Poşta Română a fost aleasă să facă parte din noul Consiliu de Administraţie al asociaţiei europene a operatorilor poştali publici – PostEurop.

Compania Naţională Poşta Română va fi reprezentată pentru următorii trei ani în cadrul Consiliului de Administraţie al PostEurop de domnul Ciprian Boloş, şeful Departamentului Cooperare Internaţională, Strategie şi Planificare.

În urma obţinerii statutului de membru în cadrul Consiliului de Administraţie al asociaţiei europene a operatorilor poştali publici, România se va putea implica la nivel executiv în cadrul PostEurop.

Poşta Română se va putea astfel bucura de o vizibilitate mărită, o participare mai activă în dezvoltarea proiectelor şi programelor din domeniul sectorului poştal, aducându-şi contribuţia la promovarea intereselor administraţiilor poştale, vis-à-vis de politica şi iniţiativele de reglementare ale Comisiei Europene.

“Alegerea ţării noastre este dovada recunoaşterii influenţei regionale de care se bucură dar şi a reputaţiei pe care administraţia poştală românească o are în cadrul acestei organizaţii. Această poziţie va permite României să îşi asume un rol extrem de important în ceea ce privește reglementările poştale internaţionale, strategiile de dezvoltarea economică a domeniului poştal, dar şi asupra modului de cooperare între administraţiile poştale europene”, a declarat directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, Ion SMEEIANU.

Noua poziţie de membru în Consiliul de Administraţie al PostEurop vine după ce operatorul naţional poştal a reuşit, la sfârşitul anului trecut, să obţină în cadrul lucrărilor Congresului Uniunii Poştale Universale statutul de membru în Consiliului de Administraţie al organizaţiei, ce funcţionează sub coordonarea Naţiunilor Unite.

Compania Naţională Poşta Română este membră fondatoare a PostEurop încă din anul 1993, implicându-se activ de-a lungul timpului în activitatea acesteia, prin participarea la diverse proiecte europene, dar şi prin organizarea lucrărilor comisiilor şi grupurilor de lucru a două plenare PostEurop, la Bucureşti, în anii 1996 şi 2004.

Politica de confidentialitate
Feedback
Essential SSL