Ştiri > Poşta Română şi Intesa Sanpaolo demarează negocierile pentru a oferi servicii bancare şi financiare prin intermediul oficiilor poştale.

COMPANIA NAŢIONALĂ POŞTA ROMÂNĂ ŞI INTESA SANPAOLO DEMAREAZĂ NEGOCIERILE PENTRU A OFERI SERVICII BANCARE ŞI FINANCIARE ÎN CADRUL OFICIILOR POŞTALE DIN ROMÂNIA

Un parteneriat care are drept scop promovarea incluziunii sociale şi financiare Alexandru Petrescu: „Odată cu lansarea unui portofoliu de servicii financiare distribuite sub brand-ul propriu, Poşta Română va deveni în următorii ani unul dintre principalii jucători pe piaţa românească a serviciilor bancare.” Ignacio Jaquotot: “Suntem pregătiţi să facem faţă acestei noi provocări datorită uneistrategii clare care are baze solide: profitabilitate sustenabilă, know-how şi competenţe comerciale.”

 

Bucureşti, Torino, Milano, 18 decembrie 2013 – Compania Naţională Poşta Română şi Grupul Intesa Sanpaolo demarează negocierile în vederea încheierii unui acord bilateral privind vânzarea de servicii bancare şi financiare în cadrul oficiilor poştale Poşta Română şi sub brandul „Poşta Româna”. Lansarea proiectului reprezintă rezultatul procesului de selecţie organizat de Compania Naţională Poşta Română, în conformitate cu noua strategie comercială aprobată de conducerea societăţii, al cărei obiectiv principal îl reprezintă diversificarea gamei de servicii oferite.

Cu o reţea de peste 5.600 de sucursale, Poşta Română deţine cea mai mare acoperire la nivel naţional de pe piaţa serviciilor poştale, comparabilă cu nivelul de acoperire al celor mai mari operatori de pe piaţa bancară.

“Odată cu lansarea unui portofoliu de servicii financiare distribuite sub brand-ul propriu, Poşta Română va deveni în următorii ani unul dintre principalii jucători pe piaţa românească a serviciilor bancare. Ne propunem ca acest parteneriat să înlesnească accesul la serviciile bancare şi financiare pentru toţi cetăţenii români si să genereze o sursă solidă de venit pe termen lung pentru Companie. Completarea actualei oferte de produse şi servicii a Postei Romane cu servicii financiar-bancare face parte din strategia pe termen mediu şi lung asumată de acţionarii companiei. Este un proces probat cu succes de alte administraţii poştale naţionale europene iar Poşta Româna nu va face exceptie de la acest trend. Ne aşteptăm ca „Poşta Română Servicii Financiare” să impacteze major piaţa bancară, în perspectiva dezvoltarii economice şi sociale a României” - Alexandru Petrescu, Director Executiv al Compania Naţională Poşta Română.

Prin diversificarea propriilor activităţi, Poşta Română are ca obiectiv, pe de o parte, extinderea propriei baze de clienţi, iar pe de altă parte promovarea incluziunii financiare, ajungând în zonele geografice cele mai îndepărtate alături de un partener care are o lungă istorie pe piaţa financiară şi bancară europeană. Istoria Poştei Române şi recunoaşterea mărcii sale sunt două elemente esenţiale în favoarea unui proiect eficient pentru sectorul serviciilor financiare, care să fie pus la dispoziţia milioanelor de clienţi ai Poştei Române, în colaborare cu un partener de mare calibru în sectorul bancar.

“Suntem pregătiţi să facem faţă acestei noi provocări bazându-ne pe o strategie clară cu baze solide: profitabilitatea sustenabilă, know-how-ul şi competenţele comerciale”, a declarat Ignacio Jaquotot, Directorul Diviziei Bănci Subsidiare Internaţionale a Grupului Intesa Sanpaolo.

Grupul bancar Intesa Sanpaolo este deja prezent în România cu o bancă universală activă, care oferă o gamă completă de produse deja disponibile şi se mândreşte cu un management extrem de experimentat, cu un palmares remarcabil de proiecte transfrontaliere.

*** POŞTA ROMÂNĂ

Compania Naţională “Poşta Română” S.A. este operatorul naţional de servicii poştale lider pe piaţa din România. Printre acţionarii săi se numără statul român, prin Ministerul Societăţii Informaţionale, care deţine 75% din capitalul social şi Fondul Proprietatea, cu o participaţie de 25%. Poşta Română dispune de o reţea retail de peste 5.600 ghişee la nivelul întregii ţări, care oferă produse şi servicii poştale şi financiare tuturor clienţilor companiei în România. Poşta Română are o istorie de 150 ani iar brandul este recunoscut la nivel naţional şi internaţional. La 31 octombrie, Poşta Română, furnizor de servicii poştale universale pe întreg teritoriul naţional, avea un număr de aproximativ 27.500 de angajaţi.

Intesa Sanpaolo Romania

Intesa Sanpaolo este prezentă pe piaţa românească din anul 2008 cu o subsidiară deţinută 100% de către Grup.

Intesa Sanpaolo Bank Romania oferă propriilor clienţi o gamă completă de produse bancare, garantând un serviciu de înaltă calitate pentru toate segmentele de clientelă.

Intesa Sanpaolo Bank este prezentă pe piaţa din România cu 76 de sucursale situate în toate oraşele mari ale ţării iar prin cei 800 de angajaţi deserveşte aproximativ 100.000 de clienţi. La finele anului 2012, ISP Romania avea active totale de 1.152 milioane €, credite brute acordate clientelei în valoare de 904 milioane € şi depozite directe de 562 milioane €.

GRUPUL INTESA SANPAOLO

Grupul Intesa Sanpaolo, cu 11,1 milioane de clienţi şi peste 4.800 sucursale în Italia, este principalul grup bancar al ţării şi printre cele mai importante la nivel european.

Este vorba despre primul furnizor de produse şi servicii în Italia, care se adresează atât familiilor cât şi societăţilor comerciale. Printre produsele şi serviciile oferite se numără servicii de intermediere bancară (cu o cotă de piaţă de 15% în credite acordate clientelei şi 17% în termeni de depozite), asset management (23%), fonduri de pensii (24%) şi factoring (32%).

La 30 septembrie 2013, Grupul Intesa Sanpaolo a înregistrat active totale de 639.768 milioane de € 349.671 milioane € credite acordate clientelei, depozite directe din activităţi bancare în valoare de 363.310 milioane € şi finanţare directă în sectorul asigurărilor şi rezervelor tehnice în sumă de 89.662 milioane €. Pentru informaţii suplimentare:

Poşta Română  Intesa Sanpaolo - Media Relations

Tel. +40 021 2007 305                                              
email: relatiipublice@posta-romana.ro

Tel. + 39 02 87963531

email: stampa@intesasanpaolo.com

 

Politica de confidentialitate
Feedback
Essential SSL