Ştiri > De Ziua Mondială a Poştei, Poşta Română îşi răsplăteşte angajaţii valoroşi

Bucureşti, 9 octombrie 2014 – Compania Naţională Poşta Română îşi răsplăteşte angajaţii cu merite deosebite, marcând astfel Ziua Mondială a Poştei. Operatorul naţional aniversează, joi, 140 de ani de apartenenţă la una dintre cele mai vechi şi mai extinse familii profesionale, cea a poştaşilor de pretutindeni. Poşta Română este unul dintre cei 22 de membri fondatori ai Uniunii Poştale Mondiale (UPU), organizaţie care include în prezent peste 190 de ţări.

„Astăzi este una dintre acele zile în care poştaşii simt, mai profund, importanţa meseriei lor. Simt că au fost o componentă esenţială a istoriei ultimului secol şi jumătate şi că, în ciuda neajunsurilor, a frustrărilor de zi cu zi şi a problemelor, practică una dintre cele mai frumoase şi nobile profesii din lume. Sunt mândru că pot să fac parte din această familie. Vrem să marcăm ziua de 9 octombrie printr-un gest de normalitate, acela de a-i răsplăti pe acei angajaţi care fac cinste Poştei Române prin munca lor”, a declarat Directorul General al Companiei Naţionale Poşta Română, Alexandru Petrescu.

Poşta Română va acorda trei categorii de premii, constând în diplome şi bani, pentru un număr de 115 angajaţi din Bucureşti şi din ţară. Suma totală a premiilor se ridică la 25.000 de lei, iar cele trei categorii sunt: „Trup şi suflet pentru Poşta Română”, „Conduită şi implicare exemplară” şi „Erou al Poştei Române”.

„Poştaşii au reprezentat liantul comunicării dintre oameni în istoria modernă a ţării noastre. Atunci când dezbinarea a fost cuvântul de ordine în România, poştaşii români au cimentat legăturile dintre oameni, în felul lor subtil, dar mai concret decât orice promisiune. Angajaţii Poştei Române au traversat o perioadă grea, cu sacrificii mari în ultimii ani. Însă realizările companiei din acest an au creat perspectiva unui viitor imediat profitabil, în care neajunsurile să fie tot mai mici, iar satisfacţiile, tot mai mari. Le urez, La Multi Ani! Multe impliniri personale, să fie mulţumiţi de ei şi de munca lor, să fie mândri că lucrează în Poşta Română şi îi asigurăm de respectul şi de preţuirea noastră”, a declarat ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea.

Într-o societate a consumatorilor captivi, Poşta Română ajunge acolo unde niciun alt operator privat nu reuşeşte. Conform datelor furnizate de Banca Mondială, birourile de poştă sunt furnizorii cei mai convenabili din punct de vedere economic pentru transferul de bani, în raport cu băncile şi operatorii privaţi din domeniul transferurilor de fonduri. Sistemul poştal este, de asemenea, cel de-al doilea mare contributor în domeniul incluziunii financiare, după sistemul bancar, cu un milion de persoane care deţin un cont poştal.

„Prin creşterea numărului de oficii poştale electrificate şi conectate la internet, guvernanţii se asigură că birourile poştale vor avea o contribuţie majoră la eforturile de a face ca sistemele de comunicare, serviciile financiare, sociale şi economice, să fie accesibile populaţiei rurale. Solicit guvernelor să continue să investească în reţeaua lor poştală naţională, astfel încât cetăţenii şi mediul privat să poată beneficia, în continuare, de un serviciu public esenţial şi accesibil. Vă doresc o Zi Mondială a Poştei cât mai fericită!”, a transmis Directorul General al Biroului Internaţional UPU, BisharA.Hussein.

Poşta Română este lider pe piaţa serviciilor poştale în România, cu o cifră de afaceri anuală de peste 1,2 miliarde lei, şi operează printr-o reţea de peste 5.600 de oficii poştale cu acoperire naţională. Anual, compania procesează un volum de sute de milioane de trimiteri poştale şi distribuie către 5 milioane de beneficiari drepturile băneşti aferente sistemului public de pensii, al asigurărilor sociale de stat, IOVR, agricultori şi pensii militare.

Biroul Comunicare şi Relaţii Publice

Politica de confidentialitate
Feedback
Essential SSL