LITERATURĂ ȘI ARTĂ Înapoi

52 aparitii pe an

Tip publicatie: Revista

Frecventa aparitie: SAPTAMANAL

Descriere:

Publicația „Literatura şi Arta” fondată  la 3 octombrie 1954  este săptămânalul scriitorilor din R. Moldova  și apare neîntrerupt de 69 de ani . Odată cu venirea cunoscutului scriitor,  acad. Nicolae Dabija în fruntea săptămânalului, în 1986, „Literatura și Arta” s-a situat pe prima linie a bătăliei pentru Limba Română, Alfabet Latin, Identitate Naţională, Adevăr.

„Literatura și Arta”  a fost cea mai importantă publicație care susținea revenirea limbii române la grafia latină și decretarea ei ca limbă oficială în R.S.S. Moldovenească.  În 1989, săptămânalul "Literatura și Arta" depășea tirajul de 260.000 de exemplare, fiind, cum avea să scrie publicaţia franceză „Le Figaro” la 1 martie 1990, „publicaţia literară cu cel mai mare tiraj din Europa” . În acelaşi articol din „Le Figaro” se mai menţionează: „Literatura şi Arta” a jucat în revoluţia de Renaştere Naţională a Basarabiei acelaşi rol pe care l-a jucat Televiziunea Română în cadrul Revoluţiei din decembrie 1989.

Obiectivul general al publicației „Literatura şi Arta” este  promovarea valorilor cultural- literare românești şi europene, oferirea unei tribune oamenilor politici, de cultură, artă şi ştiinţă atât din R. Moldova, cât şi din arealul românesc ce ţine de  promovarea adevărului istoric, formarea veridică şi onestă a opiniei publice în diferite domenii de importanţă naţională majoră.

Săptămânalul  vine ca o necesitate de a păstra vie flacăra românismului şi promovează activ ideea că Republica Moldova este  un stat românesc,  şi scopul suprem este Reunirea cu   Patria-Mamă.

Recomandări

Pret 12 luni:

320.00 lei

MAGAZIN ISTORIC

Pret 12 luni:

132.00 lei

Essential SSL