Comunicate de presa > Elena Petraşcu (Director General):Un gest deosebit al unui reprezentant al Agenţiei Antidrog ar putea fi un prin pas către o colaborare bună între Poşta Română şi Ministerul Afacerilor Interne

 

Directorul General al Poştei Române, Elena Petraşcu l-a primit, astăzi, pe Vasile Gavrilescu, subcomisarul de poliţie din cadrul Centrului Regional Timişoara - Agenţia Naţională Antidrog, care a înapoiat Poştei Române aproape 26.000 de lei, pierduţi pe stradă de un poştaş. Întâlnirea a avut loc în prezenţa lui Ciprian Zetu - subinspector în cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog - direcţie a Ministerului Afacerilor Interne şi cu participarea Directorului Regionalizare – Centre de Profit, Ovidiu Săcară.

"Gestul subcomisarului Vasile Gavrilescu este unul deosebit, cinstit şi foarte generos. Dacă cei 26.000 de lei ar fi rămas pierduţi, un poştaş ar fi avut foarte mult de pătimit pentru aceşti bani. Prin urmare, din respect şi recunoştinţă am considerat că este corect să îl invit pe domnul subcomisar la sediul Poştei Române pentru a discuta în perspectivă despre ce înseamnă colaborarea dintre Poşta Română şi Ministerului Afacerilor Interne", a declarat Elena Petraşcu, Directorul General al companiei.

"Sigur că întâlnirea pe care am avut-o are o valoare simbolică pentru ce înseamnă colaborarea interinstituţională Poliţie-Poştă. O spun direct: poştaşii au nevoie de protecţie. Lucrează în condiţii nu tocmai sigure, trasportă sume importante de bani, pe care românii îi aşteaptă lună de lună, sume indispensabile pentru foarte multe familii de pensionari, în special. Consider că prin orice fel de acţiune prin care arătăm că Ministerului Afacerilor Interne este alături de Poşta Română, creştem atât încrederea cât şi sentimentul de siguranţă al angajaţilor Poştei din toată ţara", a continuat Elena Petraşcu.

La rândul său, poliţistul de la Agenţia Naţională Antidrog, subcomisarul Vasile Gavrilescu a explicat cum s-a desfăşurat acţiunea şi de ce a urmat procedura legală. ”Ieşind din birou în Piaţa Libertăţii, am observat o pungă suspectă. Îndreptându-mă, am observat că este o sumă mare de bani şi primul gând al meu a fost să urmez procedura legală şi m-am gândit că sigur o persoană necăjită se află într-o mare problemă. Mă bucur din suflet că s-a găsit persoana.

Reamintim faptul că, în urmă cu două săptămâni, un angajat al Poştei Române a rătăcit peste 25.000 de lei pe străzile municipiului Timişoara. Suma pierdută şi recuperată de subcomisarul de poliţie Vasile Gavrilescu reprezintă pensiile a 33 de cetăţeni din Timişoara.

 

Compartiment Comunicare

Poşta Română

Essential SSL