Comunicate de presa > Restricţii de trafic poştal internaţional

UPDATE, 1 IULIE - Traficul poştal internaţional prin serviciul EMS s-a redeschis pentru următoarele destinaţii: Germania, Austria, Grecia, Ungaria, Republica Cehă, Bulgaria, Republica Moldova şi Elveţia

UPDATE, 23 IUNIE - lista țărilor pentru care activitatea de colectare şi distribuire pentru trimiterile poştei de scrisori şi colete poştale care a fost suspendată temporar s-a redus la un număr de 34 de destinații.  

 
UPDATE 12 IUNIE 2020: Noi destinații redeschise traficului poștal internațional pentru expedierea de scrisori și colete poștale. Aceste relații sunt: Belarus, Islanda şi Pakistan.
                                            Lista țărilor cu restricții de trafic
 
UPDATE 4 IUNIE 2020: Noi destinații redeschise traficului poștal internațional pentru expedierea de scrisori și colete poștale. Aceste relații sunt:Albania, Bosnia Herţegovina, Cipru, Kosovo, Macedonia de Nord şi Muntenegru.
 
UPDATE 11 MAI 2020: Noi destinații redeschise traficului poștal internațional pentru expedierea de scrisori și colete poștale. Aceste relații sunt:Israel, Palestina, Tunisia, Taiwan şi Bulgaria.
 

UPDATE 23 APRILIE: Noi destinații redeschise traficului poștal internațional pentru expedierea de scrisori și colete poștale. Aceste relații sunt: Argentina, China, Coreea de Sud, Egipt, Estonia, Japonia, Republica Moldova, Slovacia, Ucraina

Menționăm că, în continuare, nu se acceptă la prezentare trimiteri EMS pentru nicio destinație cu care Poșta Română are acorduri încheiate.

UPDATE 10 APRILIE: Noi destinații redeschise traficului poștal internațional pentru expedierea de scrisori și colete poștale. Aceste relații sunt: Spania, Norvegia şi Ungaria.

Menționăm că, în continuare, nu se acceptă la prezentare trimiteri EMS pentru nicio destinație cu care Poșta Română are acorduri încheiate.

UPDATE 1 APRILIE: Noi destinații redeschise traficului poștal internațional pentru expedierea de scrisori și colete poștale. Aceste relații sunt: Republica Cehia, Polonia, Letonia, Serbia și Slovenia.

UPDATE 26 MARTIE – Compania Naţională Poşta Română informează că a redeschis traficul poștal internațional pentru expedierea de scrisori și colete poştale, pentru patru destinații. Aceste relații sunt: Austria, Belgia, Grecia şi Marea Britanie.

Menționăm că, în continuare, nu se acceptă la prezentare trimiteri EMS pentru nicio destinație cu care Poșta Română are acorduri încheiate.

UPDATE 25 MARTIE: ÎN CONTEXTUL EPIDEMIOLOGIC ACTUAL, NU SE MAI ACCEPTĂ LA PREZENTARE TRIMITERI EMS INTERNAŢIONALE PENTRU NICIO DESTINAŢIE CU CARE POŞTA ROMÂNĂ ARE ACORDURI ÎNCHEIATE.
 
UPDATE 23 MARTIE: NOI ȚĂRI SE ADAUGĂ ÎN LISTA CELOR PENTRU CARE A FOST OPRITĂ ACTVITATEA DE COLECTARE ȘI DISTRIBUIRE PENTRU TRIMITERILE POȘTEI DE SCRISORI, COLETE POȘTALE ȘI TRIMITERI EMS. ACESTE DESTINAȚII SUNT: Austria, Bahrain, Cuba, Ecuador, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Ghana - cu excepția EMS şi corespondența prioritară, Grecia, Guineea Bisau, Kenya - cu excepția EMS şi corespondența prioritară, Kuweit, Macedonia de Nord, Madagascar, Maldive, Mali, Maroc, Mauritania, Nigeria, Pakistan, Quatar, Sao Tome şi Principe, Timor Oriental, Venezuela şi Vietnam.
 
UPDATE 19 MARTIE::  NOI ŢĂRI SE ADAUGĂ ÎN LISTA CELOR PENTRU CARE A FOST OPRITĂ ACTIVITATEA DE COLECTARE ȘI DISTRIBUIRE PENTRU TRIMITERILE POŞTEI DE SCRISORI, COLETE POŞTALE ŞI TRIMITERI EMS. ACESTE DESTINAŢII SUNT: Armenia, Azerbaidjan, Cehia, Filipine, Tadjikistan, Taiwan, Tunisia, Belarus - cu excepţia EMS şi Ucraina.
 

UPDATE 18 MARTIE: NOI ȚĂRI SE ADAUGĂ ÎN LISTA CELOR PENTRU CARE A FOST OPRITĂ ACTVITATEA DE COLECTARE ȘI DISTRIBUIRE PENTRU TRIMITERILE POȘTEI DE SCRISORI, COLETE POȘTALE ȘI TRIMITERI EMS. ACESTE DESTINAȚII SUNT: Andorra, Anguila, Ascension, Barbados,  Belgia, Bermuda, Cap-Verde, Georgia de Sud, Gibraltar, Guernsey, Insulele Cayman, Insulele Falkland, Insulele Sandwich de Sud, Insulele Virgine Britanice, Insula Man, Jamaica, Insula Jersey, Letonia, Marea Britanie, Mauritius,  Monserrat, Panama, Spania, Columbia - cu excepţia EMS, Republica Dominicana şi Insula Sfânta Elena. 

Bucureşti, 17 martie 2020 – Compania Naţională Poşta Română informează că, în urma deciziilor luate de către companiile aeriene de a suspenda zborurile în contextul epidemiei Covid-19 (Coronavirus), activitatea de colectare şi distribuire pentru trimiterile poştei de scrisori, colete poştale şi trimiteri EMS a fost oprită temporar către 107 de destinaţii.

În urma deciziilor luate de către companiile aeriene de a suspenda zborurile, Poşta Română a oprit temporar traficul poştal internaţional pe mai multe rute. Astfel, nu se vor mai putea trimite colete, corespondenţă sau trimiteri EMS pentru următoarele destinaţii: Albania, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Bhutan, Bolivia, Bosnia Hertegovina, Cambodgia, Chile, China, Cipru, Coreea de Sud, Estonia, Etiopia, Fiji, Georgia, Insula Norfolk, Insulele Pitcairn, Insulele Solomon, Iordania, Islanda, Israel (incl Autoritatea Palestiniană), Japonia, Kiribati, Kosovo, Mongolia, Muntenegru, Nauru, Norvegia, Noua Caledonie, Noua Zeelandă (Insula Niue, Insulele Tokelau, Insulele Cook), Papua Noua Guinee, Paraguay, Peru, Polinezia Franceză, Polonia, Republica Moldova, Samoa Occidentală, Senegal, Serbia, Slovacia, Slovenia, Tokelau, Tonga, Tuvalu, Ungaria cu exceptia EMS, Uruguay, Vanuatu.

Pentru trimiterile deja înregistrate, pentru destinaţiile amintite, se va încerca expedierea internaţională în limita posibilităţilor, existând riscul de a se produce întârzieri sau de a fi returnate expeditorilor.

Pentru destinaţia Italia se acceptă în continuare trimiteri cu menţiunea că, în zonele focar de epidemie, distribuirea către destinatarii finali se va face cu întârziere. Măsurile sunt prelungite până la o dată care va fi comunicată ulterior de către operatorul poştal din Italia.

În funcţie de evoluţia ulterioară şi de deciziile care vor fi adoptate la nivel internaţional, este posibil să existe situaţii în care nu vor fi acordate despăgubiri pentru întârzieri.

În plus, majoritatea destinaţiilor este afectată de anulări de curse aeriene şi reducere a frecvenţei de operare cu impact direct asupra creşterii timpilor de circulaţie.

În acest context, Poşta Română vă asigură că, odată ce fluxul va fi restabilit, va gestiona situaţia cât mai eficient posibil, pentru ca trimiterile să ajungă cât mai repede la destinaţie.

 

Essential SSL