Comunicate de presa > Preşedintele PostEurop: Operatorii poştali au roluri esenţiale în timpul pandemiei COVID-19

 

Reprezentanţii PostEurop au transmis o informare către toate statele partenere, prin care atrag atenţia asupra importanţei operatorilor poştali europeni şi a rolurilor esenţiale pe care aceştia le au în timpul pandemiei COVID-19.

Starea de urgenţă a dus la perturbări majore ale vieţii de zi cu zi, dar şi a economiei europene, pentru o perioadă nedeterminată. Operatorii poştali europeni înţeleg provocările globale pe care le prezintă pandemia şi sunt, în acelaşi timp, afectaţi de măsurile în vigoare în scopul stăvilirii răspândirii virusului. Sănătatea şi starea de bine a lucrătorilor poştali, a familiilor lor, a clienţilor şi a întregii societăţi rămân o prioritate. Însă, în acelaşi timp, cetăţenii continuă să se bazeze pe poştă pentru livrări. Astfel, operatorii poştali sunt hotărâţi să-şi îndeplinească obligaţiile referitoare la furnizarea serviciului universal şi să ofere, în orice moment, servicii de cea mai înaltă calitate posibilă. Pe această cale, industria poştală îndeamnă autorităţile, în această perioadă, să ajute operatorii poştali să menţină această infrastructură critică pentru toţi cetăţenii şi să garanteze libertatea de tranzit pentru transportul tuturor trimiterilor poştale la nivel european.

Membrii PostEurop sunt un factor esenţial pentru economia europeană. În aceste vremuri tulburi, operatorii poştali reprezintă legătura fizică dintre diferite regiuni, consumatori şi producători, instituţii şi cetăţeni. Actuala pandemie COVID-19 a condus la evenimente fără precedent şi pe o perioadă nedeterminată. Multe ţări au intrat în blocare parţială sau completă, restricţiile sau închiderile de frontieră sunt puse în aplicare într-un efort global de a combate pandemia. Drept urmare, disfuncţionalităţile reţelelor de transporturi produc întârzieri ale livrărillor poştale în interiorul şi în afara UE. Cu toate acestea, operatorii poştali îşi adaptează constant operaţiunile pentru a asigura continuitatea serviciilor lor.

Fiind cei mai mari angajatori din majoritatea ţărilor europene, sănătatea şi bunăstarea celor aproape 2 milioane de angajaţi, a familiilor acestora, a clienţilor şi a societăţii, în general, sunt de cea mai mare importanţă. Cetăţenii, inclusiv cei mai vulnerabili şi cei care locuiesc în zone îndepărtate, continuă să se bazeze pe livrările poştale pentru a rămâne informaţi şi conectaţi fizic în timpul izolării. Cărţile poştale şi scrisorile pot oferi confort în aceste momente dificile.

Operatorii poştali europeni sunt hotărâţi să îşi îndeplinească obligaţia de furnizare a serviciului universal şi să ofere cel mai înalt nivel posibil de calitate a serviciilor în aceste perioade dificile. Operatorii poştali continuă să gestioneze şi să adapteze cea mai mare reţea de oficii poştale, colectare, sortare, transport şi livrare din Europa, pentru a răspunde nevoilor persoanelor fizice, companiilor şi tuturor utilizatorilor poştali. Ca atare, reprezentăm o infrastructură critică pentru ţările europene.

Operatorii poştali formează o reţea globală, parte a Uniunii Poştale Universale (agenţie specializată a ONU), şi ne bazăm pe o interconectare constantă şi neîntreruptă între ţări, atât în Europa, cât şi în întreaga lume. În timp ce înţelegem necesitatea combaterii pandemiei, atragem atenţia factorilor de decizie de a sprijini operatorii poştali prin toate mijloacele posibile. Acestea se referă, în special, la necesitatea de a garanta libertatea de tranzit pentru trimiterile poştale (corespondenţă, trimiteri de comerţ electronic, colete, trimiteri express), prin orice mijloace de transport, dar în special asigurarea conexiunilor de transport rutier. Acest lucru va permite operatorilor poştali să continue să servească societatea în Europa întreagă în cel mai eficient mod şi să contribuie la protecţia sănătăţii colegilor noştri şi a tuturor cetăţenilor.

„O situaţie de criză dezvăluie adesea adevăratul caracter al societăţii. Aceasta se aplică şi industriei poştale. Cetăţenii, inclusiv angajaţii noştri şi familiile lor, se bazează pe o reţea poştală extinsă şi eficientă pentru trimiterea şi primirea de trimiteri poştale. Le oferă linişte sufletească şi le permite să-şi continue viaţa într-un efort global de a lupta împotriva unui inamic invizibil. Prin urmare, solicităm mai mult ca oricând Uniunii Europene, organizaţiilor internaţionale şi autorităţilor naţionale să coopereze cu operatorii poştali pentru a ne ajuta în demersul de sprijinire a cetăţenilor şi economiei”, afirmă Jean-Paul Forceville, preşedintele PostEurop.

PostEurop reprezintă 52 de operatori poştali din 49 de ţări şi teritorii din Europa şi gestionează 60 de miliarde de trimiteri poştale în fiecare an. Industria angajează 2 milioane de oameni, gestionează 258 de milioane de puncte de livrare şi reprezintă 1% din PIB.

Essential SSL